Mihai Stanescu, ofiter de politie judiciara la IPJ Dambovita – Politia orasului Fieni a fost trimis in judecata in stare de arest preventiv

 

Procurorii DNA Ploiesti l-au trimis în judecata, în stare de arest preventiv, pe Mihai Stanescu, ofiter de politie judiciara la IPJ Dâmbovita – Politia orasului Fieni – Compartimentul Investigarea Fraudelor, pentru trafic de influenta si abuz în serviciu, în forma continuata.

dnaPotrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) transmis luni AGERPRES, în perioada 2012-2014, Mihai Stanescu, comisar de politie, a efectuat controale economice la diferite persoane juridice si fizice autorizate, întocmind procese verbale cuprinse în mai multe carnete (dintre care doua folosite fara drept) si nu a înregistrat documentele mentionate, dupa completare, la secretariatul unitatii de politie, si si-a însusit sumele de bani, în cuantum total de aproximativ 22.000 lei, înscrise ca fiind confiscate si ridicate de la contravenienti.

Sursa citata precizeaza ca activitatea infractionala desfasurata de inculpat a avut ca rezultat prejudicierea bugetului statului cu suma de aproximativ 22.000 lei care constituie, totodata, si un folos necuvenit obtinut de catre acesta.

În perioada aprilie-mai 2008, Mihai Stanescu a pretins si primit de la o persoana, agent de politie la Postul de Politie Buciumeni, 3.000 lei pentru ca, prin exercitarea influentei pe care o avea la factorii de decizie din conducerea IPJ Dâmbovita, sa obtina transferul acesteia la Politia Fieni — Compartimentul de Investigare a Fraudelor.

‘La solicitarea lui Stanescu, comandantul Politiei Fieni la acea vreme, a acceptat ca agenta sa lucreze, o perioada de timp, la Compartimentul de Investigare a Fraudelor al acestei unitati de politie, lucru ce s-a întâmplat în cursul lunilor aprilie — mai 2008. Astfel, denuntatoarei i-a fost creata convingerea ca inculpatul chiar a intervenit în sensul celor promise. Dupa aproximativ doua saptamâni de la mutarea agentei, nemultumit de modul în care aceasta îsi desfasura activitatea, comandantul Politiei Fieni a dispus revenirea acesteia la postul de politie unde era încadrata. Banii remisi ofiterului au fost obtinuti de denuntatoare de la parinti care au facut, în perioada respectiva, doua împrumuturi la CAR”, sustin procurorii.

În vederea asigurarii recuperarii prejudiciului cauzat, dar si pentru asigurarea executarii masurii confiscarii speciale (în ceea ce priveste suma de 3.000 lei obiect al infractiunii de trafic de influenta), s-a dispus luarea masurilor asiguratorii asupra bunurilor inculpatului Stanescu, pâna la concurenta sumei de peste 27.000 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Dâmbovita.

În cauza, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al ofiterilor DGA si DGIPI.(AS — autor: Madalina Cochinescu, editor: Cristina Tatu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie