Prejudiciul in dosarul Turceni – Rovinari: 16 milioane euro

 

În dosarul în care fostul ministru al Transporturilor, Dan Sova, este urmarit penal pentru complicitate la abuz, cercetarile preliminare ale DNA arata ca fostul ministru a încasat sute de mii de euro pentru întelegeri prin care statul a fost prejudiciat cu 71 dan sovamilioane de lei, adica peste 16 milioane de euro. Dosarul a pornit de la mai multe sesizari ale ANAF în care era pomenit si numele lui Victor Ponta. La începutul anului, Inspectia Judiciara a CSM a anuntat ca Victor Ponta are doua dosare la DNA privind achizitiile de la complexurile energetice Turceni si Rovinari. Surse judiciare au declarat pentru gândul ca o parte din bani primiti de Dan Sova de la Turceni si Rovinari ar fi ajuns si la Victor Ponta, mai exact la cabinetul de avocatura al acestuia care a prestat servicii de consultanta pentru cabinetul lui Sova. Acesta din urma a negat însa informatia. DNA a anuntat ca în dosarul în care Sova este anchetat pentru complicitate la abuz în serviciu se efectueaza cercetari si fata de alte persoane.

Dosarul de coruptie în care Dan Sova a fost pus sub acuzare are ca punct de pornire sesizarile ANAF depuse în 2011. Atunci, ANAF a constatat ca atât la Complexul Energetic Rovinari, cât si la cel din Turceni, au fost încheiate contracte care au prejudiciat statul. Doua sesizari au ajuns, astfel, la DNA.

Numele lui Victor Ponta a fost si el vehiculat în acest dosar. Surse judiciare au declarat pentru gândul ca traseul banilor ar fi fost urmatorul: cabinetul lui Victor Ponta a prestat servicii de consultanta pentru cabinetul lui Sova.

Ponta ar fi primit de la cabinetul lui Sova bani proveniti din contractele fostului ministru cu CE Turceni si CE Rovinari. Un document al Inspectiei Judiciare (IJ) a CSM a facut public în urma cu câteva luni arata ca Victor Ponta este cercetat în doua dosare penale investigate de DNA.

Astfel, potrivit raportului IJ, numele lui Victor Ponta apare într-un dosar referitor la efectuarea de cheltuieli de catre persoane cu functii de conducere din cadrul Complexului Energetic Rovinari, în perioada 2006 -2011, cu consecinta prejudicierii patrimoniului societatii. „Dosarul a fost înregistrat initial la Biroul Teritorial Târgu Jiu la 22.07.2011, fiind preluat de Structura Centrala la 04.04.2012”, s-a precizat, în raport.

Citeste articlul integral pe gandul.info

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie