Liderul sindical Cristinel Popescu sustine ca activele Hidroelectrica ar putea fi vandute la pret subevaluat

 

Liderul sindical Cristinel Popescu sustine ca Hidroelectrica va scoate la vânzare zeci de vile de protocol, apartamente în care locuiesc angajati ai companiei si terenuri, care vor fi cumparate, probabil, de apropiati ai gruparii de interese în care se afla Remus Borza, la preturi subevaluate.

hidroelectricaCristinel Popescu, presedintele Sindicatului Portile de Fier, concediat de la Hidroserv Portile de Fier, unde era responsabil cu stingerea incendiilor, a declarat, miercuri, într-o conferinta de presa, ca Hidroelectrica va scoate la vânzare 600 de apartamente în care locuiesc angajati ai companiei, 40 de sedii ale Hidroelectrica, 22 de case de protocol si 200.000 de metri patrati de teren.

“Pentru toate acestea, Remus Borza spera sa obtina 50 de milioane de euro. Este evident ca în momentul în care anunti ca pret de strigare aceasta suma, asa cum stiti, atunci când se vând active aflate în situatia de insolventa, pretul scade si probabil ca el va scadea cu cel putin 25% daca nu mai bine, ceea ce înseamna ca cei care trebuie, cei care sunt pregatiti si cei care stiu vor cumpara cele 40 de sedii, vor cumpara casele si vilele de protocol, vor cumpara cei peste 200.000 de metri patrati de teren. (…) Pentru acestea se vor bate, cel mai probabil, indivizi pe care nu stiu daca îi vom afla vreodata, dar care fac parte, probabil, din cei apropiati gruparii de interese în care se afla si Remus Borza”, a declarat Cristinel Popescu.

Sindicalistul a mai spus ca multe dintre vilele de protocol ale Hidroelectrica se afla în zone montane, compania investind anual în aceste spatii, de-a lungul timpului, astfel încât ar putea fi catalogate la un nivel turistic de trei stele.

Totodata, Popescu sustine ca Remus Borza urmeaza sa vânda la preturi mici si mai multe microhidrocentrale care, fiind purtatoare de certificate verzi, vor aduce venituri de 15-20 de milioane de euro anual celor care le vor cumpara.

Anuntul de vânzare a microhidrocentralelor a fost postat pe site-ul Hidroelectrica, licitatia urmând sa aiba loc în perioada 15-18 septembrie.

“Pe site-ul Hidroelectrica apare scris mare, de tot «lichidare de stoc la MHC- uri». Daca ajungi sa vinzi centralele hidro la lichidare de stocuri si sa mai si anunti sub aceasta forma acesta vânzare, este evident la ce preturi se vor vinde aceste microhidrocentrale. Ele sunt toate purtatoare de certificate verzi, iar un certificat verde se vinde la 40-50 de euro pe MgWatt/h produs si vândut. Anul acesta, pe primele cinci luni, Hidroelectrica a încasat între sase si opt milioane de euro, referindu-ma la aceste certificate verzi, ceea ce înseamna ca cei care vor pune mâna pe aceste MHC-uri, vor avea în buzunar 6-8 milioane de euro pe cinci luni, 15-20 milioane de euro anual”, a spus Cristinel Popescu.

Contractul de munca al liderului Sindicatului Portile de Fier, Cristinel Popescu, de la Hidroelectrica Serv, a fost desfacut în 11 august, dupa ce acesta fusese cercetat disciplinar pentru absente nemotivate la locul de munca.

Popescu a spus ca masura este abuziva, întrucât se suspendase din functie, sustinând ca pune aceasta decizie pe seama faptului ca devenise “incomod” prin declaratiile publice pe care le-a facut de-a lungul timpului la adresa administratorului judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza. Oana Mitu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie