Sindicalistii cer demiterea conducerii Complexului Energetic Hunedoara pentru anularea unei licitatii de circa 350 milioane de lei
Conducerea Complexului Energetic Hunedoara a anulat o licitatie de circa 350 de milioane de lei pentru achizitionare de echipament minier, iar Sindicatul „Muntele” îi cere ministrului Energiei demiterea conducerii pentru management defectuos care aduce prejudicii economice societatii.
Directorul general adjunct al CEH, Nicolae Dragoi, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX ca a fost anulata licitatia în valoare de circa 350 de milioane de lei, fara TVA, pentru achizitionarea echipamentului necesar retehnologizarii celor patru unitati miniere ce apartin de societatea energetica.
Dragoi a precizat ca decizia de anulare a fost luata vineri de comisia de licitatie si ca în termen de zece zile va fi demarata o alta licitatie care sa asigure achizitionarea echipamentului necesar retehnologizarii sectorului minier din Valea Jiului.
În urma anularii licitatiei, Sindicatul „Muntele” i-a cerut, luni, printr-un comunicat de presa, ministrului Energiei, Razvan Nicolescu, sa schimbe conducerea Complexului Energetic Hunedoara pentru a salva societatea care are aproape 6.600 de angajati.
„Anularea licitatiei pentru echipamentul minier este o dovada clara a lipsei de profesionalism. Este inadmisibil dupa opt luni sa anulezi o licitatie despre care aveai semnale înca de la început ca nu este în regula. Administratia a facut regulile jocului, administratia le-a încalcat si apoi a anulat totul ca si cum timpul ar fi stat în loc în aceasta perioada. Nu a fost interesata nici macar de prejudiciile pe care le-a creat. Investitia era indispensabila atât pentru oameni, cât si pentru situatia economica a societatii. De aceea, îi cerem ministrului Energiei, Razvan Nicolescu, sa demita conducerea CEH, pentru ca nu a îndeplinit un punct din planul managerial, si propus, si gestionat de aceasta echipa. Actiunile echipei manageriale contravin interesului societatii”, a declarat, citat în comunicatul de presa, Petre Nica, presedintele Sindicatului Muntele.
El mai sustine ca, desi aceasta licitatie era importanta în economia CEH, administratia a fost „inadmisibil de permisiva”, pe alocuri „chiar împotriva legii” în a prelungi termenul de depunere a ofertei financiare.
„CEH le-a aprobat polonezilor care s-au prezentat la licitatie, prin adrese oficiale, doua amânari pentru depunerea ofertei preliminare, desi legislatia în vigoare interzice un astfel de demers”, se mai arata în comunicat.
Sindicatul „Muntele” a cerut, în urma cu o saptamâna, conducerii CEH sa îsi depuna mandatele de onoare, tot din cauza actului managerial defectuos.
Divizia Miniera din cadrul CEH a organizat, în luna ianuarie 2014, o licitatie pentru achizitionarea de echipament minier necesar retehnologizarii celor patru unitati miniere din cadrul societatii. Investitia de 349.017.487 de lei, valoare fara TVA, urma sa reduca atât costul de productie al carbunelui, cât si cel al energiei produse de CEH.
Singurii care s-au prezentat la licitatie au fost polonezii din asocierea KOPEX-FAMUR, grup care nu a prezentat însa o oferta financiara asa cum prevedea caietul de sarcini întocmit de CEH.
CEH are nevoie de un plan de retehnologizare si eficientizare astfel încât societatea energetica hunedoreana sa nu intre în insolventa. Cu cele peste 97 milioane de lei pe care le datoreaza bugetului de stat, Complexul Energetic Hunedoara se claseaza, la nivel national, pe locul cinci în topul celor mai mari datornici agenti economici. mediafax.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!