OMV Petrom a inregistrat in primul semestru din 2014 un profit net in scadere cu 42% comparativ cu prima jumatate a anului trecut

 

Grupul OMV Petrom a înregistrat un profit net de 1,38 miliarde lei în primul semestru din 2014, în scadere cu 42% comparativ cu prima jumatate a anului trecut, când profitul net a fost de 2,39 miliarde lei, potrivit unui comunicat al OMV Petrom transmis marti Bursei de Valori Bucuresti /BVB/.

omv petrom ploiestiVânzarile OMV Petrom s-au cifrat la 10,72 miliarde lei în primele sase luni din 2014, în scadere cu 7% fata de primul semestru din 2013, când au totalizat 11,576 miliarde lei.

Profitul operational (EBIT) s-a cifrat la 2,09 miliarde lei, în scadere cu 29% de la nivelul de 2,97 miliarde lei înregistrat în perioada ianuarie — iunie 2013.

Profitul pe actiune pentru semestrul I 2014 se situeaza la 0,0245 lei/actiune, mai mic cu 42% fata de perioada similara a anului trecut — 0,0422 lei/actiune.

Potrivit datelor OMV Petrom, investitiile au însumat 2,9 miliarde lei în primele sase luni din acest an, fiind mai mari cu 40% fata de primul semestru al anului trecut, când s-au situat la 2,08 miliarde lei.

‘În prima jumatate a anului 2014 am continuat sa implementam proiectele noastre de investitii în conformitate cu strategia companiei. Astfel, am finalizat cu succes, în termenele si bugetul stabilite, proiectul de modernizare a rafinariei Petrobrazi, demarat în 2010, în valoare de 600 milioane euro, care ne va permite îmbunatatirea marjelor de rafinare si o mai buna satisfacere a cererii pietei. În E&P (explorare si productie), operatiunile de foraj si reparatii capitale au contribuit la stabilizarea productiei interne. În zona offshore de mica adâncime, sonda de explorare Marina-1 a descoperit cel mai mare zacamânt de titei din Marea Neagra, de la privatizare. În zona de mare adâncime am finalizat mobilizarea platformei Ocean Endeavor, care ne-a permis începerea forajului la sonda Domino-2 din blocul Neptun Deep, cu scopul de a confirma descoperirea initiala de gaze si de a identifica posibilitati suplimentare de explorare. Cererea redusa de produse petroliere si gaze, combinata cu impozitarea suplimentara introdusa în 2013-2014, a neutralizat în mare masura beneficiile rezultate în urma liberalizarii pretului la gaze. Cu toate acestea, având în vedere ciclul lung al investitiilor în sectorul de titei si gaze si presupunând un viitor cadru fiscal si de reglementare favorabil investitiilor, ne vom continua proiectele, concentrându-ne în special pe cele de explorare si redezvoltare zacaminte, atât onshore, cât si offshore’, a declarat Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom.

În trimestrul al doilea din 2014, OMV Petrom a obtinut un profit net de 312 milioane lei comparativ cu 1,075 miliarde lei în primul trimestru din 2014, profitul operational a fost de 626 milioane lei (1,472 miliarde lei în trimestrul I 2014), iar vânzarile s-au cifrat la 5,423 miliarde lei, în crestere usoara fata de primele trei luni ale anului în curs (5,296 miliarde lei).(AS-autor:Ady Ivascu, editor: Mariana Nica), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie