Procurorul sef al DNA nemultumit de activitatea ANAF

 

Inspectorii Fiscului vor fi monitorizati de DNA la capitolul „recuperarea prejudiciilor” constatate de instanta. Declaratia a fost facuta de procurorul sef, Laura Codruta Kovesi, care spune ca nu se poate baza pe ANAF. O demonstreaza cifrele: anul trecut, inspectorii au recuperare datoriiconfiscat doar 5% din sumele respective. În aceeasi categorie este inclusa si decizia din dosarul ICA, în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare, iar judecatorii au dispus confiscarea terenurilor, imobilelor si conturilor pe care le detine familia fostului senator.

Statul român a recuperat anul trecut 15 milioane de euro, în conditiile în care procurorii DNA au indisponibilizat bunuri în valoare de 300 de milioane de euro. Totul în urma proceselor de coruptie. Ultimul si poate cel mai sonor, cazul Dan Voiculescu. O paguba de 7 milioane de euro, spun procurorii DNA si un proces în urma caruia fostul senator a fost condamnat la 10 de închisoare dar a ramas si fara active si cladirile în care functioneaza televiziunile pe care le patroneaza familia lui Dan Voiculescu.

„Exista cazuri în care noul proprietar poate sa dispuna evacuarea chiriasilor. Acest lucru va fi dispus de statul român, nu va fi dispus de catre DNA”, a spus Laura Codruta Kovesi.

Kovesi, procurorul seful DNA, spune însa ca Indisponibilizarea bunurilor lui Dan Voiculescu nu ar trebui în mod normal sa aiba o legatura directa cu sediul Antena 3.

„Dan Voiculescu a precizat la audieri ca nu are nicio calitate în Antena 3. Ca nu face parte din actionariatul Antena 3. Ca atare, Antena 3 nu are nicio legatura cu acest dosar în care Dan Voiculescu a fost condamnat””, a spus Laura Codruta Kovesi. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie