Posta Romana negociaza cu o banca pentru furnizarea de servicii financiar-bancare la ghiseu

 

Posta Româna se afla în negocieri avansate cu o institutie bancara pentru furnizarea de servicii financiar-bancare la ghiseu, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, directorul general al Postei Române, Alexandru Petrescu.

Posta Romana 1‘Avem o serie de contracte, în radar, ca prioritate, unul este pentru distribuirea cardurilor de sanatate, iar autoritatea contractanta este Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Suntem, de asemenea, într-un stadiu avansat în negocierea parteneriatului cu o entitate bancara pentru a lansa un portofoliu de servicii financiar-bancare la ghiseu. Va fi un portofoliu de servicii primare, simpliste, tipice pentru tipul de client care ne calca pragul. Vom avea cont curent, carduri de credit, carduri de distribuire a pensiilor, împrumuturi mici si alte servicii financiar-bancare, care pot ajuta la cresterea nivelului de bancarizare al României. Speram ca în urmatoarele 30 de zile sa ajungem la nominalizarea unei institutii financiare si împreuna cu ei sa demaram procesul de lansare a portofoliului de servicii’, a precizat Petrescu.

Potrivit sursei citate, o alta zona interesanta pentru companie este cea de brokeraj, precum si lansarea unui sistem de francizare a serviciilor postale.

‘Am lansat Posta Româna Broker Asigurari. Suntem si aici într-un stadiu avansat. Am depus, în urma cu 30 de zile, la ASF, documentatia necesara avizarii si am toata încrederea ca Posta Româna poate deveni cel mai important broker de asigurari din România. Ne vom axa, în special, pe asigurarile de tip obligatoriu. De asemenea, suntem tot într-un stadiu avansat de a lansa un sistem de francizare a serviciilor postale. Discutam cu o serie de retaileri din România în a deschide oficii postale în magazine tip ‘convenience store’, de obicei ele se afla în spatele magazinului, unde coabiteaza foarte bine serviciile de tip comercial cu serviciile postale, de unde clientii îsi pot ridica pensiile sau retributiile sociale. Ne gândim sa avem prima franciza operabila în mediul urban în luna august’, a adaugat Alexandru Petrescu.

Seful Postei Române nu exclude extinderea în afara granitelor tarii, existând un proiect în lucru, care presupune si ‘prezenta postala si în afara granitelor României’.

În ceea ce priveste situatia financiara a companiei, Petrescu estimeaza ca Posta Româna va încheia anul 2014 cu un profit operational consolidat, dar si cu servicii postale mai bine orientate catre clienti. Acesta nu exclude si o listare la bursa dupa finalizarea procesului de privatizare. capital.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie