Nicusor Constantinescu a fost suspendat din functia de presedinte al Consiliului Judetean Constanta

 

Nicusor Constantinescu a fost suspendat din functia de presedinte al Consiliului Judetean Constanta.

nicusor constantinescuDecizia de suspendare din functie a fost luata astazi de prefectul judetului Constanta, Radu Volcinschi.

Functia de sef al CJ Constanta a fost preluata de actualul vicepresedinte al Consiliului Judetean Constanta, Cristinel Dragomir.

„Având în vedere comunicarea Curtii de Apel Bucuresti înregistrata la Prefectura Constanta, cu nr. 7988/11.08.2014 a dispozitivului Încheierii Curtii de Apel Bucuresti nr. 588/07.08.2014, prin care a fost înlocuita masura controlului judiciar cu masura arestarii preventive pentru 30 de zile a presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Daniel Constantinscu, luni, prefectul judetului Constanta, Radu Volcinschi, a emis ordinul prin care se constata suspendarea de drept a mandatului sefului CJ Constanta, pâna la încetarea masurii arestarii preventive. Compartimentul controlul legalitatii actelor si contencios administrativ va comunica prezentul ordin lui Nicusor Daniel Constantinescu, Consiliului Judetean Constanta si Secretarului General al Judetului”, a comunicat astazi Prefectura Constanta.

Acest ordin poate fi atacat în instanta de contencios administrativ.

Hotarârea a fost luata în contextul în care Curtea de Apel Bucuresti a decis, în 7 august, mentinerea deciziei de arest preventiv, luata initial de Tribunalul Capitalei.

La termenul de atunci avocatii lui Nicusor Constantinescu au depus o scrisoare medicala de la Centrul de tratare a cancerului din New York, semnata în 4 august de medicul Doru Paul.

Potrivit avocatilor, scrisoarea certifica faptul ca Nicusor Constantinescu este grav bolnav si ca o noua infectie l-ar împiedica sa înceapa radioterapia.

De patru luni, presedintele Consiliului Judetean Constanta este în Statele Unite, unde spune ca a fost operat de cancer si se afla supraveghere medicala.

Nicusor Constantinescu a fost dat în urmarire internationala prin Interpol la începutul lunii trecute, iar pe numele sau a fost emis un mandat de arestare în lipsa. El a fost trimis în judecata pentru abuz în serviciu si complicitate la abuz în serviciu. digi24.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie