FMI si Comisia Europeana recomanda guvernului roman sa nu aprobe legea insolventei persoanelor fizice

 

Fondul Monetar International a pus din nou în vedere Ungariei ca adoptarea urgenta a legii falimentului personal este importanta pentru sanatatea economiei si pentru a trata problema supraîndatorarii populatiei. În acelasi timp, în România, Fondul si Comisia Europeana înca recomanda guvernului sa nu aprobe aceasta lege, pentru ca ar submina disciplina de credit.

InsolventaECONOMICA.NET scria în iunie 2012 despre situatia atipica în care se gaseste România în raport cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana, în comparatie cu celelalte state europene.

Este vorba despre tratamentul diferit al legiferarii falimentului personal în functie de tara. În timp ce în alte state FMI a sustinut intens recunoasterea legala a insolventei persoanelor fizice si crearea unor mecanisme pentru tratarea acesteia, în România, FMI a facut exact opusul, în colaborare cu guvernul si sistemul bancar, inclusiv cu Banca Nationala.

Recent, în raportul FMI pentru Ungaria, organismul international cu sediul la Washington atragea din nou atentia autoritatilor de la Budapesta sa aprobe cât mai grabnic o lege a insolventei personale, pentru a trata problema supraîndatorarii si a oferi o sansa economiei sa îsi revina.

(…)

Care este ultima pozitie a FMI în privinta reglementarii insolventei persoanelor fizice în România? Aceeasi ca în ultimii ani.

„Deoarece conservarea disciplinei de rambursare a creditelor în rândul debitorilor contribuie semnificativ la stabilitatea financiara, vom lua toate masurile pentru a evita adoptarea unor initiative legislative, precum legea insolventei personale sau propuneri legate de legea privind recuperarea datoriilor care ar submina disciplina de credit”, se arata în ultima scrisoare de intentie cu Fondul Monetar International.

Citeste mai departe pe economica.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie