Schimbari privind sistemul de imigrare in Marea Britanie

 

David Cameron, prim-ministrul Marii Britanii a anuntat schimbari care vizeaza sistemul de imigrare si care sunt o “parte vitala” a “planului sau pe termen lung care asigura un viitor mai bun tarii”, scrie site-ul workpermit.com. El a scris pentru ziarul The Daily Telegraph explicând cititorilor schimbarile deja facute în cei patru ani de când este premier, dar si pe cele care vor fi implementate în urmatoarele sase luni.

marea britanie1Pe lista de schimbari se numara reducerea de la sase la trei luni a perioadei în care imigrantii din Uniunea Europeana care nu îsi gasesc un loc de munca pot beneficia de ajutoare sociale. El a afirmat ca Guvernul intentioneaza sa micsoreze atractia pe care o exercita sistemul britanic de ajutor social. Guvernul a actionat anterior pentru a preveni ca imigrantii europeni sa ceara beneficii înainte de a sta în tara timp de trei luni. În prezent, nu numai ca acestia vor trebui sa astepte trei luni pentru a putea sa ceara anumite beneficii, dar, odata eligibili, le vor putea folosi doar pentru trei luni. Premierul afirma ca aceasta schimbare este menita sa aduca economii în valoare de 500,000,000 de lire. Unii academicieni si-au exprimat incertitudinea în ceea ce priveste diferenta pe care schimbarile le vor face în practica, evidentiind ca cea mai mare parte a imigrantilor din Anglia vin sa munceasca, nu sa pretinda variate beneficii.

Desi prim-ministrul Cameron subliniaza importanta construirii unei altfel de tari, multi sugereaza ca putine lucruri se vor schimba, iar scopul premierului vizeaza viitoarele alegeri, încercând sa îsi convinga alegatorii ca se lupta si încearca sa gaseasca solutii dure la problema imigratiei ilegale. Partidul Conservator al premierului britanic a pierdut suportul multor cetateni la alegerile din mai. Acestia au decis sa voteze Partidul Independentei al Marii Britanii (UKIP), care are o politica antiimigrare si antieuropeana. Asadar, multi indivizi sunt de parere ca David Cameron face tot posibilul pentru a câstiga voturile pierdute, atitudine care implica si initiative antiimigrare, mai ales în contextul în care toate studiile remarca faptul ca imigrantii europeni nu vin în Marea Britanie pretinzând ajutor social; cei care îsi revendica beneficiile sunt mult mai putini în comparatie cu cetatenii britanici. Anca Olteanu, alinagorghiu.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie