Ce scrie presa internationala despre condamnarea lui Dan Voiculescu

 

Condamnarea lui Dan Voiculescu a facut deja înconjurul lumii. Primii jurnalisti straini care au scris despre sentinta de astazi au fost chinezii de la agentia oficiala de presa. Associated Press si apoi France Presse si Reuters au scos în evidenta faptul ca unul dintre mogulii presei din România a primit o sentinta de 10 ani de închisoare.

presa internationala„Mogul român ia 10 ani de puscarie pentru frauda”, titreaza Associated Press, care scrie ca Voiculescu ar putea fi eliberat dupa executarea unei treimi din pedeapsa, tinând cont ca are peste 60 de ani.

„Voiculescu, fost senator în vârsta de 67 de ani, sustine ca dosarul sau este politic. El si televiziunea sa l-au criticat pe presedintele Traian Basescu. El a initiat procedura de suspendare a presedintelui în 2007 si 2012, procedura esuata pentru ca a primit prea putine voturi din partea românilor”, comenteaza jurnalistii americani.

Stirea Associated Press a fost preluata de numeroase televiziuni locale si publicatii din Statele Unite.

„Un mogul al presei din România, închisoare pentru frauda”, anunta si France Presse. Ziaristii francezi comenteaza ca Voiculescu, fost informator al Securitatii, a primit 10 ani de detentie pentru o tranzactie frauduloasa cu statul.

„Influent politician român ia 10 ani pentru coruptie”, titreaza si agentia chineza de stat, Xinhua.

„Dan Voiculescu a devenit cea mai influenta personalitate publica din România condamnata la închisoare dupa fostul premier, Adrian Nastase, aflat acum dupa gratii”, scriu jurnalistii chinezi.

Xinhua noteaza ca omul de afaceri, fondator al Partidului Conservator, a prejudiciat statul român cu 78 de milioane de dolari. Informatia a fost preluata de mai multe publicatii din Asia, printre care Shanghai Daily. cotidianul.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie