Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Gabriel Toader, fost director in Ministerul Economiei

 

Procurorii DNA Oradea l-au trimis în judecata în stare de arest preventiv pe Gabriel Toader, fostul sef al Directiei Generale Politici Industriale si Mediul de Afaceri din Ministerul Economiei, pentru luare de mita.

dnaÎn acelasi dosar au fost deferiti justitiei Stelian Tulcan, reprezentant al unei societati comerciale, pentru dare de mita, si Argentina Postolache, pentru complicitate la luare de mita.

În rechizitoriu, procurorii au retinut ca, în perioada decembrie 2011 — mai 2012, în baza unei întelegeri anterioare, Gabriel Toader, prin intermediul inculpatei Postolache, a pretins, în mai 2012, achitarea de catre Stelian Tulcan a contravalorii unei cantitati de 48 mc de beton, în valoare de aproape 15.000 lei.

„Pentru acest „serviciu”, în contextul autorizarii unui antrepozit fiscal, Gabriel Toader trebuia sa avizeze lista cu semifabricatele si produsele finite înscrise în nomenclatorul de fabricatie si sa avizeze asimilarea, din punct de vedere al accizelor, a produselor energetice cu produse pentru care sunt stabilite accize, în cazul societatii reprezentate de Tulcan, lucru care s-a si întâmplat la 22 mai 2012. Întreaga cantitate de beton pretinsa a fost achitata în întregime de catre inculpatul Tulcan, prin intermediul firmei pe care acesta o reprezenta”, se arata într-un comunicat al DNA transmis joi AGERPRES.

Cantitatea de 48 mc de beton a fost utilizata de Gabriel Toader la construirea unui imobil, în zona localitatii Ghiroda, judetul Timis.

În cauza s-a dispus instituirea masurii sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si/sau imobile apartinând lui Gabriel Toader, pâna la concurenta de aproximativ 15.000 lei, în vederea confiscarii speciale.

În cauza procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informatii si de sprijinul lucratorilor din cadrul Directiei Generale Anticoruptie — Serviciul Judetean Anticoruptie Bihor.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucuresti cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse în cauza.(AS — autor: Madalina Cochinescu, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie