Federația Editorilor din România cere demisia Ministrului Educatiei

 

 

Federația Editorilor din România (FER) consideră ca rezultatele licitației de manuale pentru clasele I și a II-a sunt „profund viciate” de evaluarea „inadecvată și eronată”, fapt pentru care solicită anularea licitației, asumarea răspunderii de către cei vinovați și demisia directorului CNEE și a ministrului Educației.

manuale„Un punct controversat este acceptarea de către CNEE a ofertelor de preț aflate mult sub prețul estimat de autoritatea contractantă, deși au fost sesizări chiar la ședința de deschidere a ofertelor. De exemplu: manualul de comunicare în limba română pentru clasa I a fost estimat de CNEE la un preț de 8,22 lei. Editurile cu tradiție în domeniu au avut oferte de preț în jurul sumei de 8 lei (acoperind cu greu costurile)”, susțin editorii într-un comunicat remis presei.

Potrivit acestora, „câțiva” ofertanți au venit cu prețuri „neobișnuit de mici”, cu mult sub baremul de 70% prevăzut de legislație (Siveco+Litera au ofertat un preț de numai 4,74 lei, iar recordul a aparținut CD Press, cu numai 4,65 lei).

Editorii precizează că MEN și CNEE „nu sunt la prima abatere” de la calendarul auto-impus al licitației.

Reprezentanții FER afirmă că nu știu cine au fost evaluatorii, iar o bună parte din observațiile evaluatorilor nu sunt „reproductibile” pe proba martor a ofertanților.

„În concluzie, apreciem că această licitație de manuale a fost organizată defectuos din punct de vedere managerial și s-a dovedit prin sutele de clarificări și contestații o adevărată catastrofă administrativă, drept pentru care solicităm demisia directorului CNEE și a ministrului Educației”, se mai afirmă în comunicat. agerpres.ro

Autor:Roberto Stan

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie