Procesul ICA la final. Data verdictului va fi anuntata joi

 

Un proces cu miza uriasa, plimbat prin instante timp de sase ani, este la un pas de verdict. Dan Voiculescu, un personaj influent pe scena politica, dar si pe piata media, ar putea face pâna la 10 ani de închisoare. Dosarul în care este judecat pentru fraudarea statului s-ar putea încheia chiar azi. Avocatii au încercat, prin toate mijloacele, sa amâne decizia finala.

dan voiculescuActualizare 22.09. Procesul ICA s-a încheiat. Instanta a ramas în pronuntare. Joi va fi anuntata data verdictului.

Actualizare 22.01. Ultimii doi inculpati urmeaza sa aiba ultimul cuvânt din acest dosar.

Actualizare 21.11. Dan Voiculescu si-a încheiat ultimul cuvânt la care au dreptul inculpatii în dosar. El si-a sustinut cauza timp de 13 minute.

„Rechizitoriul e bazat pe falsuri, nu pe probe. (…) Unui inculpat, (procurorul Eva, n.r.) i-a aratat calculatorul, spunându-i: Uite ce a zis alt inculpat despre tine. Este o tehnica murdara. Întreaga urmarire penala s-a facut în lipsa mea vreme de un an si ceva, fara avocat, fara nimic. A derula o ancheta penala un an fara a interoga inculpatul, mi se pare ilegal, imoral si incorect.” – a acuzat Dan Voiculescu.

Gheorghe Mencinicopschi a sustinut ca în meseria lui nu a avut nicio tangenta cu contabilitatea sau alte meserii prin care ar fi putut întelege dosarul. Fostul director al Institutului ICA a adus în discutie meritele sale profesionale, decoratiile primite de la statul român, dar si starea sa de sanatate.

Cuvântul cel mai scurt l-a avut Sorin Pantis. Ca toti ceilalti inculpati, el le-a cerut judecatorilor sa-l achite.

De asemenea, unul dintre inculpati a izbucnit în plâns în timp ce-si sustinea cauza.

Actualizare 20.49. Sedinta de judecata a fost reluata. Avocatul Gheorghita Mateut a cerut sa se adreseze instantei.

Actualizare 20.33. Instanta a luat o scurta pauza, înainte ca inculpatii sa aiba ultimul cuvânt în acest dosar. Un reprezentant al Ministerului Agriculturii a sosit de asemenea la Curtea de Apel, pentru a cere mentinerea sentintelor pe parte civila. Institutia a cerut despagubiri de 60 de milioane de euro.

„Lucrurile sunt foarte simple, eu sper sa fie completul de judecata de buna credinta si sa judece corect. Daca nu, eu sunt pregatit pentru orice, nu mi-e frica. În momentul în care într-o batalie cu seful statului care are toate pârghiile serviciilor secrete, lupta e grea. (…) Întotdeauna e bine sa speri si intr-o achitare”, spunea Dan Voiculescu în aceasta dimineata.

Au fost cuvinte rostite de fondatorul PC când a ajuns la Curtea de Apel Bucuresti. Parea resemnat si parca nu se grabea sa intre în sala de judecata. De altfel, a si ratat începutul sedintei. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie