Incepand cu luna ianuarie 2015 voucherele de vacanta vor putea fi emise numai in sistem on-line

 

Voucherele de vacanta vor putea fi emise numai în sistem on-line de catre Autoritatea Nationala pentru Turism, începând cu data de 1 ianuarie 2015, conform unei Ordonante de Guvern publicata în Monitorul Oficial din 5 august 2014, informeaza miercuri Departamentul pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism (DIMMMAT).

concediu,,Modificarea termenului de la care vor fi emise voucherele de vacanta în sistem electronic a fost determinata de necesitatea introducerii unei perioade tranzitorii pâna la care sa fie folosite tichetele de vacanta emise conform prevederilor vechii legislatii, astfel încât sa se evite un tratament discriminatoriu al acelor salariati care aveau prevazute acordarea acestui beneficiu în contractele colective de munca si care nu le-au folosit înca’, se arata în comunicatul DIMMMAT.

Pâna la data de 31 decembrie 2014 voucherele de vacanta sunt emise de unitatile autorizate de Ministerul Finantelor Publice în conditiile prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2009 anterior datei de intrare în vigoare a Legii nr. 94/2014.

Legea tichetelor de vacanta a fost adoptata la începutul lunii iunie a acestui an. Legea prevede ca pentru salariati tichetele de vacanta sunt scutite de la plata impozitului pe venit si a asigurarilor sociale aferente, iar sumele corespunzatoare voucherelor vor fi deductibile pentru angajatori la calculul impozitului pe profit în limita a sase salarii minime pe economie pentru fiecare angajat pe an calendaristic.

Aceste vouchere vor fi acceptate numai de structurile de primire turistice sau agentiile de turism autorizate de Autoritatea Nationala pentru Turism si utilitate doar pentru achizisionarea de servicii turistice pe teritoriul României.

Ministrul de resort, Florin Jianu, arata, la vremea respectiva, ca ponderea turismului în PIB-ul României va creste în 2014 cu 10%.(AS — autor: Carmen Marinescu, editor: Andreea Marinescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie