A fost publicata lista locatiilor in care se desfasoara activitatea serviciilor de probatiune

 

Lista locatiilor in care se desfasoara activitatea serviciilor de probatiune a fost publicata recent in Monitorul Oficial, fiind stabilita printr-un act normativ intrat deja in vigoare. Noile sedii ale serviciilor vin ca urmare a reorganizarii sistemului de probatiune la 1 februarie.

monitorul oficial al romanieiCa serviciu public, sistemul de probatiune se desfasoara in interesul comunitatii, in scopul reabilitarii sociale a infractorilor, al diminuarii riscului de savarsire a unor noi infractiuni si al cresterii gradului de siguranta in comunitate.

Totusi, adoptarea noului Cod penal si a noului Cod de procedura penala a impus o reconfigurare a sistemului probatiunii, avand in vedere schimbarile de substanta introduse in sistemul penal roman in ceea ce priveste sanctiunile si masurile neprivative de libertate aplicabile in cursul procesului penal.

Asadar, in urma schimbarilor produse la 1 februarie 2014, atunci cand a intrat in vigoare noua legislatie penala, activitatea de probatiune se realizeaza la nivel teritorial, prin intermediul serviciilor de probatiune si alte structuri teritoriale, fara personalitate juridica, infiintate conform legii si aflate in subordinea Directiei Nationale de Probatiune.

Concret, prin Legea nr. 252/2013 privind organizarea si functionarea sistemului de probatiune au fost clarificate anumite dispozitii in materie, astfel incat, de-acum, serviciile de probatiune functioneaza in fiecare municipiu resedinta de judet si in municipiul Bucuresti, prin reorganizarea serviciilor de probatiune de pe langa tribunale.

Citeste mai departe pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie