Procurorii DIICOT au pus-o sub acuzare pe creatoarea de moda Adina Buzatu

 

Creatoarea de moda Adina Buzatu a fost pusa sub acuzare de procurorii DIICOT pentru constituirea unui grup infractional organizat, evaziune fiscala, folosirea cu rea-credinta a bunurilor societatii, fals în înscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani.

adina buzatuPotrivit unui comunicat al DIICOT transmis AGERPRES, procurorii i-au adus la cunostinta marti Adinei Buzatu punerea în miscare a actiunii penale împotriva sa.

Sursa citata precizeaza ca în perioada 20 februarie 2012-prezent Adina Buzatu a sprijinit moral si material un grup infractional organizat specializat în savârsirea infractiunii de spalare a banilor proveniti din infractiuni, format din initiat si constituit din mai multi inculpati.

„În calitate de asociat unic si administrator al societatii TAB Men Style, inculpata a sprijinit moral grupul infractional organizat, acceptând ca membrii grupului sa emita pentru firma facturi în numele a patru societati de tip fantoma. Prin aceasta inculpata le-a creat membrilor gruparii convingerea ca nu îi va denunta autoritatilor, creând conditiile specifice dupa care functioneaza grupul infractional organizat si anume încrederea între membrii grupului. Sprijinul material acordat gruparii a constat în plata unor comisioane pentru serviciile prestate, sume care au permis grupului sa se finanteze si sa îsi continue functionarea”, se arata în comunicat.

Procurorii sustin ca Adina Buzatu a înregistrat în contabilitatea societatii facturi fictive emise de patru firme de tip fantoma (care nu functioneaza la sediul social, nu au activitate comerciala reala, nu au angajati), cu scopul de a deduce în mod nelegal TVA-ul aferent operatiunilor comerciale efectuate si de a se reduce totodata cuantumul impozitului pe profit si dividende datorat bugetului consolidat al statului.

Prejudiciul cauzat de catre firma sa bugetului de stat este în suma de aproximativ 1,6 milioane lei.

DIICOT mai arata ca, în perioada 2012-martie 2014, inculpata a folosit în interes personal, cu rea credinta, într-un scop contrar intereselor societatii, suma de 3,7 milioane de lei, care a fost transferata din conturile acesteia în cele ale firmelor fantoma.

„Acesti bani au fost retrasi în plus fata de contravaloarea facturilor fictive prin care s-a prejudiciat bugetul de stat. În baza aceleiasi rezolutii infractionale, inculpata a falsificat, prin atestarea ca reale a raporturilor comerciale, în facturile emise de cele patru societati comerciale de tip fantoma, 101 de documente (facturi fiscale+contracte+procese verbale de predare primire). Înscrisurile justificative au fost înregistrate în contabilitatea societati si în baza lor au fost efectuate transferurile de bani în conturile societatilor de tip fantoma”, se mai spune în document.

De asemenea, în perioada 2012-10 martie 2014, Adina Buzatu a dispus transferul din conturile firmei pe care o administra, în conturile celor patru firme-fantoma, a sumei de peste 5,3 milioane lei, care apoi a fost fractionata si transferata, în scopul ascunderii originii infractionale, în conturile altor societati de tip fantoma administrate tot de membrii gruparii.

„Suma a fost ulterior retrasa în numerar ajungând în posesia inculpatei, aceasta cunoscând ca banii provin din savârsirea infractiunilor de evaziune fiscala si folosirea cu rea credinta a creditului societatii”, se mai mentioneaza în comunicat.(AS — autor: Madalina Cochinescu, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie