Romania pe locul trei in UE la cresterea preturilor productiei industriale

 

Grecia, Suedia si România s-au situat în iunie pe primele locuri în Uniunea Europeana la cresterea preturilor productiei industriale, comparativ cu perioada similara din 2013, în conditiile în care indicatorul a scazut cu 0,8% în zona euro si în Uniunea Europeana, arata datele publicate luni de Oficiul european de statistica, potrivit Agerpres.

crestere preturi productie industrialaCele mai mari cresteri de preturi la productia industriala au fost înregistrate în Grecia (1,6%), Suedia (0,7%) si România (0,6%) iar cele mai semnificative scaderi au fost înregistrate în Estonia (minus 6,6%), Lituania (minus 4,7%) si Belgia (minus 4,5%).

Preturile productiei industriale au crescut în iunie cu 0,1% în Uniunea Europeana si în zona euro, comparativ cu luna precedenta.

Cele mai mari cresteri de preturi la productia industriala au fost înregistrate în Spania (0,9%), Letonia (0,6%), Grecia si Ungaria (ambele cu 0,4%), iar cele mai semnificative scaderi au fost înregistrate în Lituania (minus 0,9%), Estonia (minus 0,8%), Danemarca (minus 0,4%) si România (minus 0,3%). antena3.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie