Producatorul de electricitate Hidroelectrica si-a inchis a cincea linie de finantare de 30 de milioane de euro

 

Producatorul de electricitate Hidroelectrica, aflat în insolventa, a închis, la sfârsitul lunii iulie, o linie de credit de 30 de milioane de euro deschisa la RBS Bank în 2008, aceasta fiind a cincea finantare închisa de companie în ultimele cinci luni.

HidroelectricaÎmprumutul de 30 de milioane de euro, destinat finantarii capitalului circulant, contractat de la RBS Bank în 2008, a fost prelungit succesiv în intervalul 2009 – 2013, ca urmare a insuficientei fondurilor proprii necesare închiderii la maturitate.

Linia de credit contractata de la RBS Bank este a cincea finantare închisa în decurs de numai cinci luni de zile, fiind precedata de linia de credit acordata de Alpha Bank, în valoare de 80 milioane lei, închisa în data de 31 martie, linia de credit acordata de Banca Transilvania (120 milioane lei) închisa în aprilie, si creditul de investitii acordat de BERD (110 milioane lei), rambursat tot în aprilie, dar si creditul de investitii acordat de Citibank (75 milioane euro), rambursat integral în luna iunie.

„Seria finantarilor închise urmeaza a fi completata, pâna la sfârsitul anului 2014, de un credit, în cuantum de 60 de milioane de euro, care urmeaza a ajunge la maturitate în luna noiembrie. Rambursarile masive de credite si linii de credit, efectuate în ultimii doi ani, au contribuit la diminuarea gradului de îndatorare”, a anuntat Hidroelectrica într-un comunicat.

De la data deschiderii procedurii insolventei, 20 iunie 2012, pâna în prezent, soldul creditelor si liniilor de credit a fost redus, potrivit comunicatului, cu 76%, de la valoarea de 841 de milioane de euro la valoarea de 204 de milioane de euro.

Compania este controlata de stat, prin Departamentul pentru Energie. stiri.tvr.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie