Ce banci au cele mai bune oferte la cardurile de credit

 

O modalitate rapida de a împrumuta echivalentul a trei sau mai multe salarii cumulate este oferita de cardurile de credit. Acestea sunt avantajoase mai ales pentru clientii care vor sa le foloseasca pentru a face cumparaturi la comercianti, mai putin pentru retrageri de numerar.

card-credit-falsDobânzile împrumuturilor pe card variaza într-o plaja larga, de la mai putin de 15%, pâna la 28% pe an. Bancile încurajeaza folosirea lor în special pentru plati la comercianti, motiv pentru care cele mai multe practica un nivel mai redus de dobânda pentru sumele cheltuite la POS, decât pentru retragerile de numerar. Exista însa si institutii la care dobânzile sunt identice pentru ambele destinatii. În plus, la doua banci – Carpatica si Veneto – perioada de gratie, în care clientul nu plateste dobânda, se aplica atât pentru sumele cheltuite la comercianti, cât si pentru numerarul retras la ATM. Lucru important, deoarece produsul poate functiona ca un credit de nevoi personale cu dobânda zero pe perioada de gratie, motiv pentru care am acordat un bonus de doua puncte la acest criteriu de analiza a cardurilor de credit.

În prezent, cea mai mare perioada de gratie disponibila este de 61 de zile. Pentru familia analizata, cu venituri de 4.800 de lei (vezi detalii în Metoda de notare), cel mai mare credit care poate fi obtinut cu cardul este de 40.000 de lei, dar majoritatea bancilor limiteaza suma la 9.000 de lei, neluând în calcul decât veniturile sotului, pe numele caruia este emis cardul, si neaprobând un împrumut mai mare de trei salarii. Cea mai redusa dobânda practicata în piata este de 13,5%. Exista si banci – ING Bank, spre exemplu – care percep dobânda zero în primul an pentru sumele cheltuite la comercianti. Alte oferte speciale îmbunatatesc conditiile din primul an dupa activarea cardului si pentru comisioanele practicate, cele de administrare fiind zero pe aceasta perioada limitata.

Analiza Capital a departajat CEC Bank, Libra Internet Bank, BRD, Piraeus si Carpatica în fruntea clasamentului bancilor cu cele mai bune carduri de credit din piata, urmate de Alpha Bank, Banca Româneasca si Veneto.

METODA DE NOTARE

Pentru acest împrumut s-a luat în calcul o familie, sot si sotie, de 37 si 35 de ani, cu un copil de trei ani, fara nicio alta obligatie de plata. Ambii sunt angajati, cu studii superioare, el cu salariul net de 3.000 de lei, la o firma cu peste 300 de angajati si o vechime de trei ani la actualul loc de munca, ea cu 1.800 de lei net, în sistemul bugetar, cu vechime de peste 5 ani la acelasi loc de munca. Cardul de credit este emis pe numele sotului.

PUNCTAJUL TOTAL

A fost calculat ca medie ponderata a urmatoarelor criterii: Suma maxima a creditului care poate fi obtinut cu cardul de credit – cu o pondere de 20% în nota finala, Dobânda – pondere de 30%, Comisioanele – pondere de 15% (din care comisionul de emitere – 5%, iar comisionul anual de administrare – 10%), Rambursarea minima lunara obligatorie – pondere de 15%, Perioada de gratie – pondere 15% si Timpul maxim de raspuns pentru aprobare – pondere 5%.

Citeste mai departe pe capital.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie