Ramona Jurubita, KPMG: Bonul fiscal in Romania functioneaza doar in teorie dar o masura care se poate aplica este „loteria fiscala”

 

Bonul fiscal în România functioneaza doar în teorie, în practica fenomenul evaziunii fiscale fiind deja intrat în sânge, dar o masura care se poate aplica este “loteria fiscala”, considera Ramona Jurubita, partner, deputy head of taxation, KPMG România.

bon fiscalEa a explicat ca în cazul organizarii “loteriei fiscale”, persoanele fizice pot sa participe pe baza bonurilor fiscale la o tombola si pot sa câstige pemii în bani, masini.

“Avem probleme cu bonul fiscal în diferite domenii de activitate. Bonul fiscal este doar o teorie. În practica fenomenul evaziunii fiscale este deja intrat în sânge. O masura foarte intersanta, cu rezultate, este “loteria fiscala”, aplicata de autoritatile fiscale din Slovacia, Portugalia. Pe baza bonurilor fiscale o persoana fizica poate sa participe la o tombola si poate sa câstige pemii în bani, masini. În Slovacia “loteria fiscala” a fost lansata din 2013, iar veniturile au crescut cu circa jumatate de miliard de euro. Pot sa fie si alte motive pentru cresterea veniturilor bugetare, dar masura “loteriei fiscale” a avut efecte pozitive”, a declarat Jurubita la conferinta ZF “Codul Fiscal. 10 ani, 100 de modificari. Cum va arat noul Cod Fiscal?” Claudia Medrega, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie