Presedintele Traian Basescu considera nepotrivite nominalizarile premierului pentru Buget si Cultura

 

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, referitor la nominalizarile transmise de premier pentru functiile de ministru al Culturii si ministru delegat al Bugetului, ca le considera „nepotrivite”, ceea ce nu înseamna ca astazi le-a si respins. Premierul traian basescu cu drapel in spateVictor Ponta a declarat ca îsi mentine propunerile ca Rozalia Biro si Claudiu Manda sa fie ministri si ca va înainta alte nume doar daca presedintele le respinge pe cele actuale, argumentând ca declaratiile lui Basescu nu au nicio valoare si nu vrea sa comenteze afirmatii „de cârciuma”.

DECLARATIILE PRESEDINTELUI

– Nu le resping pentru ca am riscul de a primi doua nominalizari mai catastrofale, scuze pentru termen, mai rele decât aceasta.

– O sa ma întrebati de ce nu îi resping. Si aici am o mare îngrijorare, cunoscând marfa, pe premier.

– Apelul meu e ca domnul premier sa se uite catre alti tineri, avem riscul urias sa decredibilizam promovarea tinerilor în Guvern.

– Transmit public rugamintea ca pâna marti-miercuri poate se gandeste la alte solutii, care sa fie reprezentative pentru Guvern.

– Eu sunt de acord cu promovarea tinerilor si am facut-o, au confirmat cea mai mare parte dintre ei.

– Va asigur ca am facut toate eforturile sa înteleg logica acestor desemnari.

– Cred ca domnul Manda nu e potrivit pentru aceasta functie, încerc sa îmi imaginez discutia cu FMI, UE si Banca Mondiala cu cei doi ministri unul lânga altul, doamna Petrescu încercând sa acopere golul de la CAS si sa rezolve problema MTO cu sufletul si domnul Manda cu experienta de la casa de cultura a studentilor.

– Mi se pare nepotrivita desemnarea de la Buget. Cea mai complexa experienta a domnului Claudiu Manda este legata de functia de director la Casa Studentilor din Craiova. Singurul calcul economic care se face acolo e eventual valoarea biletelor rupte într-o zi de sâmbata. Ministrul Bugetului înseamna mult mai mult.

Citeste mai departe pe mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie