Cei mai mari 10 datornici la bugetul de stat

 

Cinci din primii zece mari datornici la bugetul de stat erau companii de stat la finele primului semestru al anului, suma totala a obligatiilor restante a celor mai mari 10 datorinici ridicându-se la 2,15 miliarde lei, din care 80% apartin companiilor controlate de statul român.

Bani irigatiiCel mai mare datornic este Compania Nationala a Huilei Petrosani, cu o suma de 1,24 miliarde de lei, ceea ce reprezinta mai mult de jumatate din suma totala a primilor zece datornici, reiese din datele publicate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

În urma cu trei ani, datoriile CNH la bugetul de stat se ridicau la 1,86 miliarde lei.

În total, suma totala a obligatiilor restante la bugetul de stat la finele primului semestru detinute de 305 companii se ridica la 3,6 miliarde de lei, ceea ce înseamna ca CNH – o singura companie detine o treime din datoriile restante la buget.

Locul secund în clasament este detinut de Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB), cu o suma de 224 milioane de lei. La începutul anului obligatiile restante ale RATB la bugetul de stat însumau 443 milioane de lei, aproape 100 de milioane de euro. Aproximativ jumatate din suma totala restanta la acea data reprezenta dobânzi si penalitati, iar cealalta jumatate TVA.

Aproape jumatate din suma restanta reprezinta dobânzi si penalitati, iar cealalta jumatate, mai exact 290 milioane de lei înseamna TVA aplicata la subventia aferenta gratuitatii pentru transportul public al pensionarilor cu domiciliul în Bucuresti, ne-au transmis reprezentantii RATB în luna aprilie. “Regia a contestat aceasta suma si urmeaza solutionarea spetei de catre instantele judecatoresti”, sustine conducerea RATB.

Citeste mai departe pe capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie