Taxa la podul peste Dunare de la Fetesti-Cernavoda va fi eliminata complet pana la 1 septembrie

 

Taxa la podul peste Dunare de la Fetesti-Cernavoda va fi eliminata complet pâna la 1 septembrie, nu doar în zilele de week-end, a declarat agentiei MEDIAFAX sefului Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura, Alexandru Nastase.

podul fetesti cernavoda„Avem aglomeratie inclusiv în timpul saptamânii, în zilele de marti, miercuri sau joi. Masura de sistare a taxei doar pe perioada week-endului nu este suficienta”, a declarat Nastase pentru MEDIAFAX.

Masura vine dupa ce premierul Victor Ponta a criticat, joi, în Guvern, faptul ca CNADNR nu a fost capabila sa introduca un sistem prin care soferii sa poata achita taxa rapid, fara sa astepte la rând.

„Am reusit ca întotdeauna, când o institutie sau o companie nu e în stare sa rezolve o problema simpla, CNADNR a reusit sa faca tot o catastrofa la bariera de la Fetesti. Oamenii cred ca nu se mai duc în vacanta de groaza ca…nu stiu cum s-au gândit orele alea, poate gândesc eu mai bine si îi anuntati ca de vineri pâna luni nu se plateste acolo, la Fetesti. Tinem oamenii pentru 13 lei, ne batem joc de ei si faptul ca CNADNR e atât de incompetent încât nu e în stare sa faca un sistem sa poata oamenii sa treaca mai repede, sa plateasca, nu e vina oamenilor”, a declarat Ponta joi, în sedinta de guvern.

Un ordin al lui Nastase, publicat joi seara în Monitorul Oficial, a prevazut eliminarea platii la fiecare sfârsit de saptamâna pâna la 1 septembrie, de vineri, ora 13.00, pâna luni, ora 13.00, precum si joi, 14 august, începând cu ora 13:00, având în vedere ca pe 15 august este zi nelucratoare pentru bugetari.

Plata taxei a fost eliminata vineri dimineata fara sa mai fie asteptata ora 13.00.

Taxa de pod a fost sistata, în zilele de week-end, din 4 iulie, masura fiind valabila pâna la 31 august.

Initial, masura a fost aplicata de CNADNR pe sensul Bucuresti – Constanta în intervalul 18:00 – 24:00, în zilele de vineri, si sîmbata între orele 06:00 si 12:00, iar pe relatia Constanta – Bucuresti soferii au fost scutiti de plata taxei duminica, între 16:00 si 24:00.

Ulterior, din 25 iulie, intervalul orar din zilele de week-end în care soferii nu platesc tarifele de trecere pentru utilizarea podului peste Dunare de la Fetesti – Cernavoda a fost extins.

Astfel, soferii care merg spre litoral nu au platit taxa în intervalul orar 14:00 – 24:00 (vineri) si 06:00 – 14:00 (sâmbata). La întoarcerea spre Bucuresti, încasarea tarifului a fost sistata duminica în intervalul orar 10:00 – 24:00.

Obligativitatea platii taxei pe Autostrada Soarelui a fost eliminata temporar în vara anului trecut, pentru sfârsitul de saptamâna, dupa ce presa a relatat ca în minivacanta de Rusalii soferii au fost obligati sa astepte si doua ore pentru a putea plati taxa de autostrada la statia Fetesti, rândul de masini întânzindu-se pe 20 de kilometri.

O masura similara a fost aplicata si în vara lui 2012, doar pentru luna august, când Ministerul Transporturilor a decis ca soferii care merg vinerea spre mare si cei care se întorc duminica nu vor mai plati taxa pentru trecerea podului peste Dunare de la Fetesti.

În acest an, taxa a mai fost suspendata în zilele de 30 aprilie, 1 si 4 mai, pentru minivacanta de 1 Mai.

CNADNR a comunicat la finele lunii iunie pentru MEDIAFAX ca sistarea încasarii tarifului de trecere pentru utilizarea podului de la Fetesti – Cernavoda se va realiza doar în mod exceptional, în cazul depasirii „timpilor rezonabili” de stationare.

În plus, Compania de Drumuri a precizat ca are în faza de elaborare a documentatiei tehnice un proiect de modernizare a sistemului de încasare a tarifului de trecere a podului peste Dunare la Fetesti – Cernavoda. Ioan Dornescu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie