Prevedere in proiectul noului Cod de Procedura Fiscala: Taxa de timbru pentru eliberarea certificatului de atestare fiscala va fi eliminata
Proiectul noului Cod de Procedura Fiscala prevede eliminarea taxei de timbru pentru eliberarea certificatului de atestare fiscala, dar si acordarea posibilitatii contribuabililor de a depune – drept garantie – scrisori de garantie emise si de alte institutii de credit sau alte institutii financiare autorizate, nu numai de catre cele bancare asa cum prevede legislatia actuala, în vederea suspendarii executarii silite sau a neînceperii acesteia.
Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, Ministerul Finantelor Publice a organizat, joi, o dezbatere pe tema noului Cod Fiscal si a noului Cod de Procedura Fiscala, la care au participat si reprezentanti ai Coalitiei pentru Dezvoltarea României.
‘Contribuabilii vor avea posibilitatea de a depune – drept garantie – scrisori de garantie emise si de alte institutii de credit sau alte institutii financiare autorizate, nu numai de catre cele bancare asa cum prevede legislatia actuala, în vederea suspendarii executarii silite sau a neînceperii acesteia. Vor fi luate în considerare si scrisorile de garantie emise de institutii bancare din state membre UE, pentru care exista în România o banca care sa gireze pentru scrisorile de garantie. Aceasta noua reglementare vizeaza suspendarea executarii silite în cazul contestatiilor formulate împotriva actelor administrative fiscale prin care se stabilesc creante fiscale’, se arata în comunicatul citat.
Conform comunicatului, în proiectul noului Cod de Procedura Fiscala au fost preluate prevederile privind comunicarea electronica între contribuabil si administratiile fiscale, precum si alte propuneri privind îmbunatatirea relatiei contribuabilului cu fiscul.
‘În proiectul noului Cod de Procedura Fiscala au fost mult mai bine articulate noile reglementari privind controlul fiscal, în cadrul unui titlu distinct, care cuprinde sase capitole, între care cinci sunt destinate, fiecare în parte, unui anume tip de control/ verificare, tinând cont de obiectivele fiecaruia. În acest context, este prevazut dreptul contribuabilului supus inspectiei fiscale de a fi informat ori de câte ori se decide o delegare a competentei de efectuare a inspectiei fiscale’, se mai spune în comunicat.
În ceea ce priveste comunicarea avizului de inspectie fiscala, s-a prevazut ca aceasta sa se efectueze în toate cazurile, chiar daca acesta se comunica la începerea inspectiei.
De asemenea, noul proiect al Codului de procedura fiscala va reglementa explicit emiterea acordului de pret în avans pentru tranzactii efectuate cu persoane afiliate straine. economica.net
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!