Plata taxei de trecere a podului peste Dunare de la Fetesti – Cernavoda va fi suspendata permanent de vineri pana luni

 

Plata taxei de trecere a podului peste Dunare de la Fetesti – Cernavoda va fi suspendata permanent la sfârsit de saptamâna, o rezolvare româneasca generata de faptul ca CNADNR este incompetent în a identifica un sistem în care soferii sa achite taxa fara a sta la coada, a anuntat premierul Ponta.

podul fetesti cernavoda„Am reusit ca întotodeauna, când o institutie sau o companie nu e în stare sa rezolve o problema simpla, CNADNR a reusit sa faca tot o catastrofa la bariera de la Fetesti. Oamenii cred ca nu se mai duc în vacanta de groaza ca…nu stiu cum s-au gândit orele alea, poate gândesc eu mai bine si îi anuntati ca de vineri pâna luni nu se plateste acolo, la Fetesti. Tinem oamenii pentru 13 lei, ne batem joc de ei si faptul ca CNADNR e atât de incompetent încât nu e în stare sa faca un sistem sa poata oamenii sa treaca mai repede, sa plateasca, nu e vina oamenilor”, a spus Ponta în sedinta de guvern.

El i-a spus ministrului Transporturilor, Ioan Rus, ca stie ca mai mult merge spre Transilvania decât spre litoral, dar poate arata ca exista o solutie de rezolvare la „ce nu au fost în stare astia sa faca atâtia ani”, deoarece nu a fost gasit înca un om suficient de inteligent sa prezinte un sistem în care soferul sa poata achita taxa fara a astepta la rând 2-3 ore.

„Deocamdata, rezolvam româneste, adica ridicam bariera trei zile, dar eu am speranta ca dumneavoastra, cu spiritul antreprenorial, reusiti sa gasiti o solutie ca sa nu ne mai batem joc de oameni”, i-a spus Ponta ministrului.

Sistarea platii taxei de pod la sfârsit de saptamâna a intrat în vigoare la 4 iulie si este valabila pâna la 31 august.

Initial, masura a fost aplicata de CNADNR pe sensul Bucuresti – Constanta în intervalul 18:00 – 24:00, în zilele de vineri, si sâmbata între orele 06:00 si 12:00, iar pe relatia Constanta – Bucuresti soferii au fost scutiti de plata taxei duminica, între 16:00 si 24:00.

Ulterior, din 25 iulie, intervalul orar din zilele de week-end în care soferii nu platesc tarifele de trecere pentru utilizarea podului peste Dunare de la Fetesti – Cernavoda a fost extins.

Astfel, soferii care merg spre litoral nu vor plati taxa în intervalul orar 14:00 – 24:00 (vineri) si 06:00 – 14:00 (sâmbata). La întoarcerea spre Bucuresti, încasarea tarifului este sistata duminica în intervalul orar 10:00 – 24:00.

Obligativitatea platii taxei pe Autostrada Soarelui a fost eliminata temporar în vara anului trecut, pentru sfârsitul de saptamâna, dupa ce presa a relatat ca în minivacanta de Rusalii soferii au fost obligati sa astepte si doua ore pentru a putea plati taxa de autostrada la statia Fetesti, rândul de masini întânzindu-se pe 20 de kilometri.

O masura similara a fost aplicata si în vara lui 2012, doar pentru luna august, când Ministerul Transporturilor a decis ca soferii care merg vinerea spre mare si cei care se întorc duminica nu vor mai plati taxa pentru trecerea podului peste Dunare de la Fetesti.

În acest an, taxa a mai fost suspendata în zilele de 30 aprilie, 1 si 4 mai, pentru minivacanta de 1 Mai. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie