Decizie CAB: Presedintele suspendat al CJ Mehedinti, Adrian Duicu ramane in arest preventiv

 

Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au decis ca presedintele suspendat al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, sa ramâna în arest preventiv, el fiind trimis în judecata pentru mai multe infractiuni de coruptie.

Adrian DuicuTot în arest preventiv ramân Stefan Constantin Ponea, fost sef al Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti, si Constantin Popescu, om de afaceri si presedintele PSD Orsova.

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata de cei trei arestati.

Adrian Duicu a fost trimis recent în judecata pentru trafic de influenta, cumparare de influenta, trei infractiuni de folosire a influentei si autoritatii de o persoana care detine o functie de conducere într-un partid politic în scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite, doua infractiuni de dare de mita, pentru permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii în scopul obtinerii de foloase necuvenite, pentru primire de foloase necuvenite si pentru doua infractiuni de efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia.

În acelasi dosar au fost trimise în judecata mai multe persoane, printre care si realizatorul TV Andrei Badin, acuzat de luare de mita.

De asemenea, au fost deferiti justitiei Constantin Stefan Ponea, fost sef al Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti; Constantin Popescu, om de afaceri si presedintele organizatiei municipale Orsova a PSD; Valentina Draghia, administrator al unei societati comerciale; Zenovia Elisabeta Rolea, presedinte al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Mehedinti, Grigorita Ferarum, consilier principal în cadrul CJAS Mehedinti, Doina Boruga, manager al Spitalului Judetean de Urgenta Mehedinti, Daniela Popescu, director executiv în cadrul Consiliului Judetean Mehedinti si presedinte al Consiliului de Administratie al Spitalului judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin; Cristian Damian Stanoiu, avocat în cadrul Baroului Mehedinti. (AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie