Claudiu Manda, propus in locul lui Liviu Voinea a initiat anul trecut un proiect de lege pentru majorarea alocatiei de stat pentru copii de la 42 lei pana la 200 lei in 2016

 

Deputatul Claudiu Manda, propus de premierul Victor Ponta pentru postul de ministru al bugetului, a initiat, anul trecut, un proiect de lege pentru majorarea alocatiei de stat pentru copii de la 42 lei, în prezent, pâna la 200 lei în 2016. Propunerea a primit aviz negativ de la Consiliul Economic si Social si de la Consiliul Legislativ, principala observatie fiind lipsa unui studiu privind impactul masurii asupra bugetului.

copil-alocatieProiectul de lege, semnat de 106 senatori si deputati, printre care si actualul vicepresedinte al Comisiei de buget-finante a Camerei, Claudiu Manda, propune cresterea alocatiei de stat, calculata în functie de indicatorul social de referinta (ISR), astfel: de la 0,106 în 2014, la 0,17 în 2015 si la 0,4 în 2016. ISR are valoarea de 500 lei. Prin urmare alocatia ar fi urmat sa creasca de la 42 lei în 2013, la 53 lei în 2014, 85 lei în 2015 si 200 lei în 2016. Propunerea a fost depusa anul trecut si a fost respinsa de Senat. Acum , se afla în dezbaterea comisiilor de specialitate din Camera Deputatilor.

Potrivit expunerii de motive: „Pentru multe familii din România, aceasta alocatie reprezinta o sursa d evenit indispensabila asigurarii necesitatilor copiilor. Cresterea cuantumului alocatiei poate fi considerata totodata o masura importanta de sustinere unui act educational de calitate”.

Consiliul legislativ si Consiliul Economic si Social au avizat negativ initiativa. Principalul motiv invocat de cele doua foruri este lipsa studiului privind impactul masurii asupra bugetului. Potrivit legii finantelor, orice initiativa care modifica veniturile bugetare trebuie sa fie însotita de masuri privind acoperirea minusului bugetar. capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie