Ordinul MFP privind certificarea platii accizelor in cazul vehiculelor achizitionate intracomunitar a fost publicat in Monitorul Oficial

 

In Monitorul Oficial nr. 560 din 29 iulie 2014 a fost publicat Ordinul nr. 2280/2014 al ministrului Finantelor Publice si al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala privind modificarea si completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de monitorul oficial al romanieiAdministrare Fiscala nr. 3.361/2013 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare utilizate in certificarea platii accizelor in cazul vehiculelor achizitionate intracomunitar.

In cadrul actului normativ se arata:

Certificatul de atestare a platii accizelor, in cazul vehiculelor si armelor achizitionate intracomunitar, se utilizeaza de catre contribuabilii persoane fizice in scopul efectuarii primei inmatriculari in Romania a vehiculelor achizitionate intracomunitar sau inscrierii armei in documentul care atesta dreptul de detinere a armei sau, dupa caz, de port si de folosinta a armei, prevazute la art. 207 lit. h), i) si j) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare Codul fiscal, si se prezinta la Serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor sau la Directia arme, explozivi si substante periculoase, dupa caz.

Organul fiscal competent verifica in baza de date daca in evidenta fiscala a contribuabilului figureaza ca achitata acciza datorata pentru produsele provenite din achizitii intracomunitare prevazute la art. 207 lit. h), i) si j) din Codul fiscal.

Unitatea Trezoreriei Statului la care este arondat organul fiscal competent transmite acestuia zilnic incasarile reprezentand accize aferente vehiculelor si armelor achizitionate intracomunitar, prevazute la art. 207 lit. h), i) si j) din Codul fiscal. Georgiana Matache, infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie