Eugen Mogos, directorul suspendat al APIA Suceava si cercetat in cazul subventiilor ilegale a fost repus in functie

 

Directorul executiv al APIA Suceava, Eugen Mogos, care a fost suspendat din functie dupa ce procurorii DNA au început cercetarile în cazul sau într-un dosar privind acordarea ilegala de subventii agricole a fost repus în functie, dar intra în concediu de odihna, transmite corespondentul MEDIAFAX.

apiaMogos a declarat corespondentului MEDIAFAX ca de miercuri a încetat suspendarea sa din functia de director executiv al APIA Suceava.

„De ieri mi-am reluat activitatea”, a spus directorul APIA Suceava.

El a mentionat ca urmeaza sa intre în concediu de odihna, iar dupa aceasta perioada sa-si desfasoare activitatea într-un alt centru judetean al APIA.

„La întoarcerea din concediu e posibil sa merg într-un alt centru judetean pentru o perioada de timp”, a spus Mogos, care a adaugat ca aceasta detasare la un centru din alt judet se va face la solicitarea procurorilor DNA.

Mogos a precizat ca în dosar se continua cercetarile si ca este posibil sa mai fie chemat la audieri. El nu a dat alte detalii în privinta anchetei din acest caz, si nici în ceea ce priveste încetarea suspendarii sale din functia de director executiv al APIA Suceava.

Directorul general al Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura, Dorel Gheorghe Benu, directorul APIA Suceava, Eugen Mogos, directorul adjunct al APIA Suceava Delia Moldoveanu si alte cinci persoane sunt cercetati într-un dosar de acordari ilegale de subventii agricole în judetul Suceava.

Cercetarile în acest dosar vizeaza admiterea la plata a unor cereri de acordare a sprijinului financiar pe suprafata sau în domeniul zootehnic, unor persoane fizice, juridice, parohii si manastiri care nu îndeplineau conditiile de eligibilitate. Din documentele anchetatorilor a reiesit ca în anul 2012 au fost aprobate 193 de dosare, iar în 2013 alte 213 dosare de subventii pentru parohii si manastiri din judetul Suceava.

Ancheta vizeaza subventii acordate în perioada 2012-2014, prejudiciul estimat fiind de peste cinci milioane de lei. Tibi Bujdei, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie