Millennium Bank achizitionata de OTP

 

În spatele OTP se afla un mix între statul ungar si investitori unguri, rusi, francezi si americani.

millenniumGrupul ungar OTP a convocat o conferinta de presa la hotelul Radisson din centrul Capitalei, la 18.30 (initial ora programata era 11:45), pentru a anunta achizitia Millennium Bank, subsidiara locala a celui mai important grup bancar din Portugalia. La conferinta vor parti­cipa oficiali ai bancii locale, dar si de la Budapesta.

Discutiile dintre OTP si Millennium au durat câteva luni, fiind mediate de firma de audit si consultanta PwC.

Ziarul Financiar a anuntat tranzactia în urma cu aproape trei saptamâni.

Odata cu preluarea Millennium Bank, ungurii câstiga patru locuri în topul bancilor locale, urcând pe locul 13, cu o cota de piata de 2% si cu active cumulate de 2 miliarde de euro. OTP Bank ocupa la finalul lunii mai locul 17 în sistemul bancar, iar Millennium locul 23.

Aceasta ar fi prima consolidare din sistemul bancar local prin fuziunea dintre doua banci de dupa izbucnirea crizei financiare din 2008. Piata tranzactiilor bancare a fost sparta anul trecut, fiind însa vorba de preluari de portofolii (Raiffeisen-Citi si UniCredit RBS) sau de preluarea unor banci de catre investitori care nu erau prezenti pe piata (Getin-RIB, Dorinel Umbrarescu-ATE Bank si Axxess Capital-Nextebank).

OTP, cel mai mare grup bancar din Ungaria, este la a doua achizitie pe piata româneasca dupa preluarea Robank, o entitate pusa pe picioare de grupul Bali, reprezentat local de generalul Victor Atanasie Stanculescu si omul de afaceri Dan Dragoi, tatal actualului consilier prezidential si fost ministru de finante Bogdan Dragoi. Cristian Hostiuc, Ciprian Botea, zf.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie