Atragerea fondurilor europene. Romania a incasat mai putin de jumatate din ce si-a propus in prima jumatate a anului 2014

 

România ar fi trebui sa atraga 7,86 miliarde euro din fondurile UE, în prima jumatate a anului 2014, potrivit Raportului privind situatia economica si bugetara la 6 luni. Însa, încasarile au fost de numai 3,58 miliarde euro, circa 45% din program. În schimb, România a platit 1 miliard euro la bugetul UE, în aceeasi perioada. Astfel ca veniturile nete de la UE scad la 2,58 miliarde euro.

deblocare fonduri CEDin cele 3,58 miliarde euro primite de la bugetul UE, 1,74 miliarde euro sunt rambursarile din fonduri structurale si de coeziune, 1,29 miliarde euro sunt platile directe catre fermieri, acordate din Fondul European pentru Garantare Agricola, iar 521 milioane euro sunt rambursarile din fonduri pentru dezvoltare rurala si pescuit .

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a spus ca gradul de absorbtie a fondurilor structurale va fi de 80% pâna în 2015. Acum, gradul de absorbtie este de 35%.

Vezi evolutia fluxurilor financiare dintre Romania si UE la 30.06.2014 pe capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie