Alerta de Ebola s-a extins in afara Africii

 
Alerta de Ebola s-a extins în afara Africii. Doua cazuri suspecte de infectare, la Birmingham si Hong Kong, au provocat emotii. Cele doua persoane plasate în carantina au ajuns în Europa si estul Asiei, venind din Nigeria, respectiv Kenya si au fost internate, dupa ce au prezentate simptome asemanatoare cu cele ale febrei hemoragice provocate de virusul Ebola.

cercetatori1Din fericire, ambii pacienti au fost testati negativ, dar autoritatile britanice si cele chineze ramân în stare de alerta, de teama ca epidemia care face ravagii în vestul Africii ar putea ajunge si pe alte continente. Pâna acum, Ebola a ucis peste 670 de oameni în Africa, iar peste 1.100 de persoane sunt infectate deja cu virusul mortal.

Simptomele acestei boli sunt înselatoare, deoarece seamana foarte bine cu cele ale unei gripe. Au fost prelevate teste femeii din Hong Kong, iar aceasta se afla în carantina pâna se stabileste cu exactitate daca a contactat virusul Ebola în Africa.

În Europa, la Birmingham, un barbat este plasat în carantina, i se fac teste, fiind suspectat ca ar fi putut contracta aceasta boala.

Autoritatile britanice lansasera înca de ieri un avertisment ca este o chestiune de zile, pâna când bolnavi de Ebola ar putea ajunge în afara Africii. Cazul pasagerului dintr-o cursa de Sierra Leone – Nigeria a stârnit panica, dupa ce s-a aflat ca omul era infectat cu Ebola. El ar fi purtat virusul din Togo spre Sierra Leone, iar de acolo în Nigeria. Autoritatile sanitare se tem de un scenariu de groaza: e posibil ca boala sa se fi propagat exponential catre 30.000 de oameni.

Barbatul a murit de Ebola la sfârsitul saptamânii trecute. Autoritatile europene spuneau, la sfârsitul saptamânii trecute ca este foarte îngrijorator faptul ca, purtând aceasta boala, s-a urcat la bordul unui avion, intrând în contact cu oameni care s-au împrastiat în diverse colturi ale lumii. De aceea, pe aeroporturile lumii sunt luate masuri de securitate. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie