Inundatii in Gorj, Valcea, Arges, Dambovita si Prahova

 

Hidrologii au emis o avertizare de COD ROSU de inundatii pe râuri din judetele Gorj si Vâlcea, valabila marti de la 14.15 pâna la 23.00, în timp ce codul portocaliu de inundatii pe râuri din noua judete a fost prelungit pâna miercuri dupa-amiaza. În Vâlcea, inundatiiArges, Dâmbovita si Prahova zeci de localitati au fost afectate, drumuri nationale si judetene au fost blocate, iar gospodariile oamenilor au fost inundate.

17:24 – Medicii încearca resuscitarea unei persoane luata de viitura, în Arges

O persoana din localitatea argeseana Vedea care a fost surprinsa de viitura este resuscitata de un echipaj SMURD, la ora transmiterii acestei stiri, potrivit reprezentantilor IGSU.

Potrivit primelor informatii furnizate de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, persoana respsectiva are semne vitale, iar un echipaj SMURD încearca resuscitarea acesteia.

Purtatorul de cuvânt al ISU Arges, Madalina Epure, a precizat ca este vorba despre un barbat de 72 de ani din localitatea Vedea.

16:50 – Vâlcea: Localnicii din Vaideeni ramasi izolati pe o insulita au fost evacuati cu elicopterele

Un numar de 42 de persoane din comuna vâlceana Vaideeni ramase izolate pe o insulita, marti dupa-amiaza, între apele umflate ale pârâului Luncavat, au fost evacuate cu elicopterele, mai multe case din catunul în care locuiau acestea fiind luate de viitura, ca si animalele din gospodarii.

Elicopterele trimise la Vaideeni, în judetul Vâlcea, au scos dintre ape 42 de persoane ramase izolate pe o insulita înconjurata de viituri, a declarat corespondentului MEDIAFAX prefectul judetului Vâlcea, Dumitru-Nicu Cornoiu, aflat la Vaideeni.

Potrivit acestuia, mai multe case din catunul din care cei 42 de oameni au fost evacuati au fost luate de ape, la fel si animalele din gospodariile localnicilor.

Citeste mai departe pe mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie