DNA: Adrian Duicu a intervenit la fostii sefi ai CNAS pentru a obtine bani publici pentru firma lui

 

Adrian Duicu a intervenit la fostii sefi ai CNAS Cristian Busoi si Doru Badescu, dar si la cei ai Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Mehedinti, pentru ca acest judet sa obtina bani publici în plus, iar cea mai mare parte a acestora sa ajunga la firma controlata de el, potrivit DNA. De partea cealalta, Busoi spune ca nu îsi aminteste sa fi vorbit cu Duicu.

dnaInformatiile apar în rechizitoriul prin care procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) l-au trimis în judecata pe fostul presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, alaturi de alte noua persoane, între care Elisaveta Zenovia Rolea, presedinte al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Mehedinti, si Grigorita Feraru, consilier principal în cadrul CJAS la data faptelor.

Conform rechizitoriului obtinut de MEDIAFAX, demersurile lui Duicu la sefii Asigurarilor de Sanatate au avut ca scop final obtinerea pentru firma lui de cât mai multi bani din bugetul asigurarilor sociale de sanatate.

Anchetatorii precizeaza, în documentul citat, ca firma controlata de Duicu se numeste SC ROMRAD-RMN SRL si are ca obiect de activitate prestarea de servicii medicale (paraclinice), operând un laborator de investigatii medicale cu rezonanta magnetica nucleara (RMN) în Drobeta Turnu Severin.

De partea cealalta, Cristian Busoi, fostul sef de la CNAS, a declarat, în cadrul unei interventii televizate, ca nu îsi aminteste sa fi vorbit vreodata cu Duicu. „Am vorbit cu sefii de Casele Judetene de Asigurari de Sanatate. Nu îmi aduc aminte sa fi vorbit cu Duicu. Nu sunt înn tara. Nu am fost solicitat de vreo institutie sa dau vreo explicatie în acest caz”, a spus Busoi.

Potrivit DNA, în 2013, Duicu, actionând cu scopul de a crea premisele decontarii de catre aceasta societate a unor sume cât mai mari din bugetul asigurarilor sociale de sanatate (pe parcursul anului 2013 societatea a decontat de la casa judeteana de asigurari de sanatate suma de 3.595.762 de lei), si-a folosit influenta conferita de calitatea sa de presedinte al organizatiei judetene Mehedinti a Partidului Social Democrat pentru determinarea mai multor functionari publici, atât din cadrul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate cât si din cadrul casei judetene de asigurari de sanatate Mehedinti, sa-si exercite atributiile de serviciu în sensul obtinerii folosului urmarit de acesta.

Citeste mai departe pe gandul.info

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie