Procurorul de la Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui, Vasile Selaru a fost retinut de procurorii DNA pentru trafic de influenta

 

Un procuror de la Parchetul de pe lânga Tribunalul Vaslui a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi sub acuzatia de trafic de influenta.

dnaProcurorul Vasile Selaru este acuzat ca a primit bani si cazare într-un imobil pe litoral pentru a interveni pe lânga alti magistrati în vederea solutionarii favorabile a unui dosar.

Potrivit unui comunicat de presa remis, duminica, de DNA, „în cauza exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila potrivit careia, la sfârsitul anului 2013, inculpatul Selaru Vasile, în considerarea influentei pe care o avea asupra mai multor magistrati de la instantele de control judiciar din judetul Iasi, i-a promis unei persoane ca va efectua anumite demersuri, în sensul solutionarii favorabile a unei cereri de recurs”.

„În acest context, a solicitat cu împrumut suma de 13.000 lei fara a se stabili un termen clar de restituire. Dupa aproximativ 2-3 saptamâni de la acordarea împrumutului inculpatul Selaru Vasile a restituit suma de 5.000 lei, iar diferenta de 8.000 lei a fost pastrata pentru continuarea demersurilor respective. La data de 27.05.2014, inculpatul Selaru Vasile, lasând impresia ca are influenta asupra unui ofiter de politie din cadrul I.P.J. Vaslui, care avea spre solutionare o cerere de avizare a unei firme de paza, a solicitat suma de 700 lei, pentru a-l determina pe ofiterul respectiv sa rezolve favorabil acea cerere’, precizeaza sursa citata.

Totodata, la data de 29 mai, inculpatul a promis unei persoane ca va interveni pe lânga un procuror din cadrul Parchetului de pe lânga Judecatoria Bârlad, care supraveghea cercetarile într-un dosar penal, acceptând pentru aceasta interventie cazarea într-un imobil de pe litoralul românesc.

Pentru a crea acestei persoane convingerea ca influenta pe care o are asupra procurorului de caz este reala, la data de 30 mai, inculpatul Selaru Vasile s-a deplasat la sediul Parchetului de pe lânga Judecatoria Bârlad, unde a intrat o perioada scurta de timp, mai precizeaza DNA.

În cauza, procurorii au beneficiat de sprijinul tehnic al Serviciului Român de Informatii. (AS — autor: Loredana Ciobanu, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie