Primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan audiat la DNA in calitate de martor

 

Noi audieri în dosarul în care sefa CNA, Laura Georgescu, este acuzata de luare de mita si trafic de influenta. Gheorghe Stefan, primarul din Piatra Neamt, a ajuns în urma cu putin timp în fata procurorilor. El a spus la intrarea în sediul DNA ca a fost chemat în calitate de martor.

DNA„Am dat o declaratie în calitate de martor, mai multe nu pot sa va spun”, a declarat primarul municipiului Piatra Neamt.

Potrivit unor surse judiciare, Gheorghe Stefan a fost citat de procurorii anticoruptie în acelasi dosar în care a fost chemat pentru a fi audiat si vicepresedintele Camerei Deputatilor, Viorel Hrebenciuc.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor a fost vineri la DNA, el declarând ca a dat o declaratie de martor în dosarul privind plângerea facuta de PPDD în cazul presedintelui Consiliului National al Audiovizualului. Hrebenciuc preciza ca le-a spus anchetatorilor despre relatia institutionala dintre Parlament si CNA, scrie Mediafax.

Întrebat în ce relatii este cu primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, Viorel Hrebenciuc a aratat ca nu este în nicio relatie cu acesta.

Întrebat daca a intervenit la membrii CNA în favoarea lui Gheorghe Stefan, pentru obtinerea unei licente pentru un post de televiziune, Hrebenciuc a raspuns: „Da’ de unde”. De asemenea, întrebat daca a discutat cu membri ai CNA pentru favorizarea unei televiziuni în scopul obtinerii licentei, Hrebenciuc a spus: „Niciodata”.

Deputatul PPDD Liliana Minca, membru al Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare în masa din Camera Deputatilor, a depus o plângere în luna iulie la adresa Laurei Georgescu, dupa ce în presa au fost difuzate înregistrari audio în care sefa CNA foloseste un limbaj licentios si face referire la anumite practici, pentru obtinerea de sponsorizari cu logistica în favoarea Consiliului. Plângerea are ca obiect infractiunile de luare de mita si trafic de influenta.

În plângere sunt mentionate si fragmente din înregistrarile cu Laura Georgescu, în care aceasta face referire la o posibila sponsorizare sau donatie a unor laptopuri pentru Consiliu.

În acest dosar, la DNA au fost audiati, saptamâna trecuta, presedintele Consiliului National al Audiovizualului, Laura Georgescu, si mai multi membri ai CNA. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie