Inselaciune prin metoda „accidentul” cu prejudiciu de 50.000 de lei la Hunedoara
Politistii din Hunedoara au identificat si retinut un barbat banuit ca ar fi înselat o femeie cu suma de 50.000 de lei, prin metoda „accidentul”.
„La data de 26 iulie, politistii Biroului de Investigatii Criminale Deva — IPJ Hunedoara au identificat si retinut un barbat, de 41 de ani, din judetul Bacau, banuit de comiterea unei infractiuni de înselaciune, prin metoda ‘accidentul’, informeaza un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Române (IGPR) remis luni AGERPRES.
Potrivit anchetatorilor, pe data de 16 iulie, barbatul a contactat telefonic o femeie de 65 de ani din Deva, pe care a indus-o în eroare cu privire la faptul ca fiului ei ar fi fost implicat într-un accident rutier, în care ar fi ranit doi copii si o femeie pe trecerea de pietoni.
„Barbatul a solicitat partii vatamate suma de 50.000 de lei, pentru ‘a îl salva pe fiu de la închisoare’. Femeia a retras din banca întreaga suma solicitata si i-a dat-o celui în cauza”, se mai arata în comunicat.
Politistii continua cercetarile, sub aspectul savârsirii infractiunii de înselaciune.
Politia Româna recomanda manifestarea de prudenta în cazul în care apar astfel de apeluri si retinerea în a da curs respectivei solicitari, în ciuda reactiilor emotionale de moment.
„Înainte de a va oferi ajutorul, aveti în vedere ca, în cazul unui accident, nu exista notiunea de plata a unor despagubiri, decât în urma unei hotarâri judecatoresti în acest sens sau daca este facuta prin intermediul unor societati de asigurari”, arata IGPR.
Orice accident/eveniment de circulatie are doua variante de solutionare: depunerea unei plângeri la unitatea de politie care se va ocupa mai departe de cazul respectiv; întelegerea amiabila a partilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind polita de asigurare auto obligatorie.
Orice alte variante sunt excluse, iar daca sunt puse în practica ele nu sunt legale.
„Pentru a nu deveni victima unor astfel de infractiuni, Politia Capitalei va recomanda sa adoptati o conduita preventiva si sa verificati autenticitatea celor ce va sunt comunicate în acest gen de situatii. Astfel, în cazul în care sunteti contactat de persoane ce se recomanda a fi cunoscuti, însa nu va apeleaza de pe un numar stiut de dumneavoastra, verificati veridicitatea informatiilor prezentate”, se mai arata în comunicat.
Politia mai sfatuieste persoanele contactate telefonic sa nu comunice informatii personale sau confidentiale, precum codul numeric personal, seria si numarul cartii de identitate, conturi bancare sau numere ale cardurilor detinute si nici sa nu dea curs invitatiei de a plati diferite sume de bani prin transferuri bancare sau de a cumpara cartele preplatite.
„Daca va regasiti într-o astfel de situatie, apelati numarul unic de urgenta 112 sau prezentati-va la cea mai apropiata sectie de politie pentru comunicarea datelor si a numarului de telefon care v-a apelat”, precizeaza Politia Capitalei.(AS — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!