Politia Animalelor isi incepe activitatea din luna octombrie

 

Politia animalelor si departamentul antifrauda. Sunt cele doua compartimente care vor lua fiinta in curand in cadrul Directiilor Sanitar-Veterinare din Romania. Prezent la Oradea, presedintele Autoritatii spune ca prin crearea acestor structuri se incearca eliminarea fraudelor si imbunatatirea sanatatii populatiei si animalelor.

politia pentru protectia animalelorIncepand din octombrie, orice sesizare de maltratare a unui animal va fi solutionata de noul departament al directiilor sanitar-veterinare din tara.

“Rolul politiei sanitar-veterinare a animalelor, pe langa urmarirea starii animalelor, va fi acela de a sanctiona autoritatile sau ONG-urile in cazul in care incalca normele de bunastare a animalelor”, a precizat Vladimir Manastireanu, presedintele ANSVSA.

Acest compartiment se va ocupa si de situatia cainilor fara stapan din adaposturi. In prezent, statul roman a fost dat in judecata de organizatia de protectia animalelor “Vier Pfoten”, care a obtinut suspendarea normelor de aplicare a ordinului 155 privind eutanasierea cainilor din adaposturi.

“Ne-am implicat, ca autoritate de suport tehnic, in faza a doua a procesului de recurs a Guvernului, avem credinta ca vom castiga acest proces cu Vier Photen. Nu emitem alta legislatie; se aplica legislatia de dinaintea Ordonantei 155?, sustine presedintele ANSVSA. stiri.yahoo.com

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie