Proiectul de divizare a ELCEN a fost aprobat

 

Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor Electrocentrale Bucuresti ELCEN a aprobat, în sedinta de vineri, proiectul de divizare prin desprindere asimetrica a societatii, în scopul eficientizarii activitatii acesteia, procesul urmând sa se desfasoare fara disponibilizari, informeaza compania.

Electrocentrale Bucuresti, ELCENProiectul de divizare a ELCEN, cel mai mare producator de energie termica din România, a fost aprobat de Consiliul de Administratie în data de 29 mai si publicat pe 4 iunie în Monitorul Oficial.

Conform proiectului, societatea se va diviza prin desprinderea din ELCEN, care va continua sa existe, a unor parti din patrimoniu si se vor crea doua noi societati – Electrocentrale Constanta si Electrocentrale Titan.

‘Astazi a fost realizat un pas important în procesul de divizare a societatii Electrocentrale Bucuresti si ne asteptam ca pâna la sfârsitul lunii august cele doua noi societati desprinse din ELCEN sa fie înregistrate. Divizarea va avea loc fara disponibilizari în cadrul companiei. Este doar un prim pas catre eficientizarea sistemelor integrate de alimentare centralizata cu energie termica a oraselor Bucuresti si Constanta. În ultimele trei luni, întreaga echipa ELCEN a depus eforturi considerabile pentru realizarea cu succes a divizarii. Tin sa le multumesc colegilor mei pentru sprijin si dedicatie’, a declarat directorul general al ELCEN, Gabriel Ignat.

Ca rezultat al divizarii, statul român va ramâne actionar majoritar al Electrocentrale Bucuresti (97,51%) prin intermediul Departamentului pentru Energie din cadrul Ministerului Economiei, în timp ce Societatea Nationala de Gaze Naturale Romgaz, cu sediul în Medias, va detine 2,49% din actiuni.

În ceea ce priveste cele doua societati nou formate, statul român va fi unic actionar al Electrocentrale Constanta (100%) si va detine 28,80% din titluri în cadrul Electrocentrale Titan, unde restul actionarilor vor fi Electrocentrale Grup (70,47%), respectiv Romgaz (0,73%).

Citeste mai departe pe economica.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie