CFR a finalizat modernizarea a sase gari cu finantare UE

 

CFR SA a finalizat în primul semestru modernizarea a garilor Slatina, Resita Sud, Zalau, Bistrita Nord, Giurgiu Oras si Botosani, proiecte finantate cu fonduri europene, a caror valoare contractuala totala se ridica la 119,3 lei milioane lei.

CFR calatoriProiectul de modernizare a statiilor de cale ferata este derulat prin Programul Operational Sectorial Transport 2007-2013, cu finantare asigurata în proportie de 85% de la Comisia Europeana si 15% de la bugetul de stat.

„Lucrarile de modernizare a statiilor de cale ferata pornesc de la schimbarea fatadei cladirilor, continua cu modificarea circuitului în interiorul cladirilor si se extind pâna la redimensionarea perimetrului exterior al garilor pentru a asigura confortul, siguranta si fluiditatea mixului de calatori. Prin continuarea acestor proiecte, dorim sa transformam garile într-un spatiu modern si adaptat atât cerintelor pietei, cât si nevoilor clientilor nostri, calatorii”, a declarat, într-un comunicat, directorul general al companiei, Macarie Moldovan.

CFR SA a finalizat si receptionat în perioada 2013 – 2014 lucrari de modernizare în 11 statii de cale ferata, valoarea totala a contractelor fiind de 239,6 milioane lei. Ioan Dornescu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie