Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Viorel Hrebenciuc a fost audiat la DNA

 

Vicepresedintele Camerei Deputatilor Viorel Hrebenciuc a venit, vineri, la DNA, fiind chemat sa dea declaratii într-un dosar în care se fac cercetari pentru presupuse fapte de coruptie. Hrebenciuc a declarat, la iesirea de la DNA, ca a dat o declaratie de martor în cazul plângerii PPDD, în care le-a relatat anchetatorilor despre relatia institutionala dintre Parlament si Consiliul National al Audiovizualului.

viorel hrebenciucViorel Hrebenciuc a reafirmat ca are calitate de martor în dosarul privind plângerea facuta de PPDD în cazul presedintelui Consiliului National al Audiovizualului, precizând ca a dat o declaratie în fata anchetatorilor privind relatia institutionala dintre Parlament si CNA.

Hrebenciuc a mai spus, la iesirea de la Directia Nationala Anticoruptie, cum se face numirea membrilor CNA.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor Viorel Hrebenciuc a stat la DNA aproximativ 20 de minute, acesta nefiind însotit de un avocat.

Intrebat, la intrarea în sediul DNA, în ce relatii este cu primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, Viorel Hrebenciuc a aratat ca nu este în nicio relatie cu acesta.

Întrebat daca a intervenit la membrii CNA în favoarea lui Gheorghe Stefan, pentru obtinerea unei licente pentru un post de televiziune, Hrebenciuc a raspuns: „Da’ de unde”.

De asemenea, întrebat daca a discutat cu membri ai CNA pentru favorizarea unei televiziuni în scopul obtinerii licentei, Hrebenciuc a spus: „Niciodata”.

Deputatul PPDD Liliana Minca, membru al Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare în masa din Camera Deputatilor, a depus o plângerea în luna iulie la adresa Laurei Georgescu, dupa ce în presa au fost difuzate înregistrari audio în care sefa CNA foloseste un limbaj licentios si face referire la anumite practici, pentru obtinerea de sponsorizari cu logistica în favoarea Consiliului. Plângerea are ca obiect infractiunile de luare de mita si trafic de influenta.

În plângere sunt mentionate si fragmente din înregistrarile cu Laura Georgescu, în care aceasta face referire la o posibila sponsorizare sau donatie a unor laptopuri pentru Consiliu.

În acest dosar, la DNA au fost audiati, miercuri si joi, presedintele Consiliului National al Audiovizualului, Laura Georgescu, si mai multi membri ai CNA. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie