Prezenta unui cetatean roman la bordul Air Algerie nu poate fi confirmata de Ministerul algerian de Externe

 

Un reprezentant al Ministerului algerian de Externe a informat, vineri, Ambasada României ca prezenta unui român la bordul avionului Air Algerie prabusit joi în Mali nu a putut fi confimata, precizeaza MAE, care a demarat „o procedura complexa” de verificare a pasagerilor.

ministerul afacerilor externeAmbasada României în Algeria a informat, vineri, Centrala MAE ca un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe din Algeria a revenit asupra informatiei comunicata oficial anterior cu privire la existenta unui cetatean român la bordul avionului apartinând companiei algeriene mentionate.

Reprezentantul MAE algerian a precizat ca informatia privind prezenta românului nu a putut fi confirmata pâna în prezent, se arata într-un comunicat al Ministerului de Externe de la Bucuresti.

Potrivit MAE român, exista informatii contradictorii cu privire la numarul pasagerilor si la cetatenia acestora.

Surse oficiale din Burkina Faso au confirmat Ambasadei României în Algeria existenta unor date contradictorii cu privire la cetatenia si numarul pasagerilor.

„În aceste conditii, Centrala MAE a transmis instructiuni ferme ambasadelor României în Algeria, Senegal (ambasada care gestioneaza si relatia cu Burkina Faso), Franta si Spania sa continue demersurile pentru obtinerea clarificarilor care se impun, inclusiv din perspectiva aspectelor ce tin de dubla cetatenie”, informeaza Ministerul Afacerilor Externe.

Totodata, autoritatile române au intrat, vineri, din mai multe surse externe, în posesia unor liste de pasageri ai zborului respectiv, care contin neconcordante în ceea ce priveste numarul de pasageri. Catalina Mihai, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie