Obligatiunile Guvernului Roman vor fi promovate in categoria recomandata investitiilor

 

Investitorii straini vor plasa noi capitaluri în titlurile de stat românesti, dar si în actiunile de la Bursa din Bucuresti si în alte companii. Banii ar urma sa vina ca urmare a deciziei bancii de investitii americane JP Morgan de promova, la sfârsitul lunii, titluri de statobligatiunile Guvernului Român la categoria recomandata investitiilor, apreciaza analistii Bancii Transilvania, într-un raport trimis redactiei ECONOMICA.NET. Costurile de finantare ale economiei ar trebui sa scada.

„Este foarte probabil sa asistam la intrari de noi capitaluri straine, atât pe titluri de stat, dar si pe celelalte componente ale pietei financiare. Practic, ne asteptam la consolidarea tendintei descendente pentru ratele de dobânda la titluri de stat, un barometru pentru costul de finantare în economie”, scrie Andrei Radulescu, economist senior al Bancii Transilvania (BT), într-un raport trimis la redactia ECONOMICA.NET.

Titlurile de stat emise de România vor fi incluse, la sfârsitul acestei luni, în indicele GBI-EM Global Diversified Investment Grade, în al carui portofoliu vor avea o pondere de aproximativ 2%.

JP Morgan a promovat, astfel, titlurile de stat românesti la categoria recomandata investitiilor, ceea are deja ca efect scaderea costurilor la care se împrumuta Guvernul României pe pietele externe, spune raportul BT Research Team.

Citeste mai departe pe economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie