MKB Bank va fi cumparata de statul ungar

 

Banca germana de stat Bayerische Landesbank (BayernLB) a anuntat, ieri, ca vinde institutia de credit maghiara MKB Bank catre Guvernul ungar, relateaza Bloomberg.

mkb bankValoarea tranzactiei este de 55 milioane euro, potrivit agentiei de stiri.

Transferul proprietatii asupra MKB ar urma sa se realizeze pâna în luna septembrie, în cadrul acordului BayernLB renuntând la datorii în valoare de 270 milioane euro pe care ar fi trebuit sa le ramburseze banca ungara.

Bayerische Landesbank, care este controlata de autoritatile din landul Bavaria, se angajase sa vânda MKB Bank pâna la finele anului viitor, pentru a obtine aprobarea Uniunii Europene pentru ajutoarele de stat acordate de Guvernul german în timpul crizei financiare.

„Este o despartire curata. Este un nou pas în rezolvarea problemelor BayernLB”, a declarat ministrul de Finante al landului Bavaria, Markus Soeder.

Preluarea MKB vine în contextul în care premierul ungar Viktor Orban a declarat ca doreste ca industria bancara locala sa se afle, în masura de cel putin 50%, în mâinile actionarilor locali.

În prezent, OTP, cel mai mare grup bancar ungar, concureaza în principal cu banci straine precum Erste Group Bank, Raiffeisen Bank International, UniCredit SpA, Intesa SanPaolo SpA si KBC Groep NV.

În luna aprilie, presa internationala a scris ca OTP ar fi interesata sa cumpere MKB, aflându-se în negocieri intense cu BayernLB.

În cele din urma, banca a ajuns în mâinile statului ungar. Alexandru Sârbu, bursa.ro

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie