Legea privind statutul judecatorilor si procurorilor a fost modificata

 

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 549 din data de 27 iulie 2014 a fost publicata Legea nr. 118/2014 pentru completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

monitorul oficial al romanieiLegea completeaza prevederile Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, introducând reglementari care stabilesc ca magistratii condamnati pentru o infractiune de coruptie, ulterior eliberarii din functie prin pensionare, vor mai beneficia de pensie de serviciu.

Astfel, nu beneficiaza de pensie de serviciu si de indemnizatia prevazuta la art. 81 din lege judecatorii, procurorii, magistratii-asistenti si personalul de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor care, chiar ulterior eliberarii din functie, au fost condamnati definitiv ori s-a dispus amânarea aplicarii pedepsei pentru o infractiune de coruptie, o infractiune asimilata infractiunilor de coruptie sau o infractiune în legatura cu acestea, savârsite înainte de eliberarea din functie. Aceste persoane beneficiaza de pensie în sistemul public, în conditiile legii.

Daca se dispune clasarea, renuntarea la urmarirea penala, achitarea, încetarea procesului penal sau renuntarea la aplicarea pedepsei fata de magistrat, acesta este repus în situatia anterioara si i se plateste pensia de serviciu de care a fost lipsit ca urmare a punerii în miscare a actiunii penale sau, dupa caz, diferenta dintre aceasta si pensia din sistemul public încasata dupa punerea în miscare a actiunii penale.

Noile prevederi se aplica de la data intrarii în vigoare a legii. juridice.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie