Judecatoarele Gabriela Barsan si Iuliana Pusoiu de la ICCJ trimise in judecata de procurorii DNA

 

Judecatoarele Gabriela Bârsan si Iuliana Pusoiu de la Înalta Curte de Casatie si Justitie au fost trimise în judecata de procurorii DNA, ele fiind acuzate de mai multe infractiuni, printre care si luare de mita.

dnaPotrivit unui comunicat al DNA remis joi, Gabriela Bârsan, presedinte al Sectiei de contencios administrativ si fiscal din cadrul ÎCCJ, este acuzata de: doua infractiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice; luare de mita; folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informatii care nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si trafic de influenta. Iuliana Pusoiu, judecator la aceeasi sectie, este acuzata de doua infractiuni de luare de mita si uz de fals.

În acelasi dosar, au fost deferiti justitiei alti doi judecatori de la ÎCCJ, Anton Pandrea (presedinte al sectiei penale si fost membru al CSM), în sarcina caruia s-a retinut infractiunea de favorizare a faptuitorului, si Corina Corbu (judecator la sectia de contencios administrativ si fiscal), acuzata de complicitate la favorizarea faptuitorului.

De asemenea, au fost trimisi în judecata avocatii Radu si Claudia Silinescu Gherbovan, omul de afaceri Gabriel Chiriac si Florian Ionescu, soferul Gabrielei Bârsan, angajat la ÎCCJ.

Citeste mai departe pe agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie