Peste jumatate dintre vehiculele controlate in trafic de RAR si Politia Romana in prima jumatate a acestui an, in stare tehnica neconforma

 

Peste jumatate dintre vehiculele controlate în trafic de Registrul Auto Român si Politia Româna, în prima jumatate a acestui an, au fost respinse din cauza starii tehnice neconforme, potrivit raportului RAR pe primul semestru.

registrul auto roman RARRaportul Registrului Auto Român privind controlul în trafic desfasurat în perioada 3 ianuarie – 30 iunie arata ca au fost verificate, la nivel national, 37.241 de vehicule, dintre care 56,75 la suta au fost respinse din cauza starii tehnice neconforme, arata RAR într-un comunicat de presa transmis joi agentiei MEDIAFAX.

Directorul general al RAR, George Adrian Dinca, a spus ca rezultatele controalelor desfasurate în trafic nu reflecta starea generala a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR – Politie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defectiuni.

Parcul auto national are în prezent aproximativ 5.700.000. de vehicule, dintre care 4.485.000 sunt autoturisme.

Din totalul vehiculelor controlate în primele sase luni ale anului, 73,67 la suta au fost autoturisme si 24,73 la suta autoutilitare, restul fiind autovehicule speciale, remorci si motociclete.

În urma controalelor au fost respinse 69,06 la suta autovehicule speciale, 60,91 la suta autoutilitare, 55,57 la suta autoturisme, 37,91 la suta remorci si 30,61 la suta motociclete, potrivit raportului RAR.

Citeste mai departe pe mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie