Dealerii, sceptici privind programul „Prima Masina”

 

Guvernul pregateste un program de garantare a creditelor destinate achizitiei de autoturisme noi. Dealerii contactati de Gândul atrag, însa, atentia ca daca acesta nu va fi însotit si de costuri de finantare mai mici, impactul programului ar putea fi parc autonesemnificativ. În România, doar 20% din clientii dealerilor auto sunt tineri de pâna în 30 de ani. În multe cazuri, ei reusesc sa îsi cumpere o masina doar cu ajutorul familiei, preferând un model second-hand, scrie Gandul.

Tinerii care doresc sa îsi cumpere o masina noua ar putea beneficia din toamna de un program similar celui pentru achizitia unei locuinte – ”Prima Casa”. Ministerul Economiei pregateste un sistem de garantare a creditelor, obiectivul fiind de a scadea costul total al creditului. Dealerii auto sunt de parere ca initiativa este una buna, însa conditiile de creditare trebuie sa fie avantajoase.

”Generic, i-am spus <<Prima Masina>>. Se adreseaza tinerilor de 18-30 de ani, pentru ca nu exista tânar care sa nu-si doreasca sa conduca o masina”, a precizat ministrul Economiei, Constantin Nita.

Marti, Nita s-a întâlnit cu producatorii pentru consultari, întrevederea fiind confirmata pentru gândul de Constantin Stroe, vice-presedinte al Consiliului de Administratie Dacia si presedinte al Asociatiei Constructorilor de Automobile din România. Alexandra Pele, zf.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie