Avantaje si dezavantaje a noilor reglementari privind insolventa

 

Creditorii vor putea sa solicite, in anumite conditii, deschiderea procedurii falimentului fata de debitor atat in timpul perioadei de observatie, cat si in decursul reorganizarii, se mentioneaza in Noul Cod al insolventei. Masura reprezinta un instrument de insolventapresiune, dar si un factor perturbator, considera Vasile Godinca-Herlea, asociat coordonator al Casei de Insolventa Transilvania. Acesta ne-a declarat ca noile reglementari privind insolventa cuprind atat avantaje, cat si dezavantaje, insa depinde de perspectiva din care sunt analizate, adica a creditorului sau a debitorului.

Noul Cod al insolventei, in vigoare din 28 iunie, cuprinde masuri, care in functie de perspectiva din care sunt analizate, pot reprezenta fie un avantaj, fie un dezavantaj pentru firme, considera Vasile Godinca-Herlea, asociat coordonator al Casei de Insolventa Transilvania.

Caracterul benefic al unei masuri trebuie analizat din punctul de vedere atat al firmei in calitatea sa posibila de debitor, cat si in cea de creditor, a declarat pentru AvocatNet.ro Vasile Godinca-Herlea.

De cealalta parte, dezavantajele depind, potrivit aceleiasi surse, de punctul de vedere sau mai bine zis de rolul unei intreprinderi in cadrul procedurii. Prin urmare, in mare parte acestea sunt in oglinda cu avantajele, astfel ca ceea ce reprezinta un avantaj pentru creditor, aproape intotdeauna este un dezavantaj pentru debitorul sau.

De asemenea, noua lege va avea, in general, in opinia CITR, un efect relativ de diminuare a sanselor de redresare a activitatii debitorilor supusi procedurii insolventei. Prin instituirea pragurilor de propunere a planului de reorganizare vor fi votate si confirmate mai putine planuri, in schimb, acelea care trec de aceasta etapa vor fi mai eficiente, a adaugat sursa citata.

Citeste articolul integral pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie